• Forumbey.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Açıktan Üniversite Nasıl Okunur, Kayıt Nasıl Yapılır? Hangi Üniversitelerde Açıköğretim Var?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omeralt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omeralt

Forum Üyesi
692706477417390292e309a5.jpg

Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyenler için açıköğretim programları, örgün eğitime alternatif olarak öne çıkıyor. Öğrenciler ve çalışanlar, kayıt sürecinden sınav sistemine kadar birçok detayı merak ediyor. Açıktan üniversite nasıl okunur, başvuru adımları nelerdir ve hangi üniversiteler açıköğretim imkanı sunmaktadır? İşte tüm süreci adım adım anlatan bilgilendirici rehber…

Günümüzde eğitimine devam etmek isteyen ancak çeşitli nedenlerden dolayı örgün öğretime katılamayan birçok kişi için açıköğretim büyük bir fırsat sunuyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çevrim içi ders materyalleri, canlı yayınlar ve esnek sınav uygulamaları sayesinde açıköğretim sistemi her geçen yıl daha da tercih edilir hale geliyor. Açıköğretim programlarına katılmak isteyen adayların en çok merak ettiği konuların başında ise kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığı ve hangi üniversitelerde açıköğretim programlarının bulunduğu geliyor.

AÇIKTAN ÜNİVERSİTEYE KAYIT NASIL YAPILIR?

Açıktan üniversite eğitimi almak isteyen adayların en temel şartı lise mezunu olmaktır. Açıköğretim sistemi, kayıt aşamasında mutlaka lise diploması veya mezuniyet belgesinin ibraz edilmesini zorunlu tutuyor. Bu nedenle lise eğitimini tamamlamamış kişilerin açıköğretim fakültelerine doğrudan kayıt yaptırma imkanı bulunmuyor. Lise mezuniyetini tamamlayan adaylar ise tercih ettikleri üniversitelerin kayıt takvimlerini takip ederek başvuru sürecine kolayca dahil olabiliyor.

Açıktan üniversite okumak isteyen adayların öncelikle YKS sınavına girip ilgili puan türünden yeterli başarıyı alması gerekiyor. Bazı üniversiteler ikinci üniversite kapsamında sınavsız kayıt imkanı da sunarak daha fazla kişiye erişim sağlıyor. Kayıt dönemlerinde üniversitelerin resmi internet siteleri üzerinden ön başvuru yapılıyor ve ardından e-Devlet sistemi üzerinden kesin kayıt işlemleri tamamlanıyor. Öğrenim ücretleri, program türüne ve üniversiteye göre değişiklik göstermekle birlikte kayıtlar genellikle güz yarıyılı başlamadan önce gerçekleştiriliyor.

HANGİ ÜNİVERSİTELERDE AÇIKÖĞRETİM PROGRAMLARI VAR?

Türkiye’de açıköğretim denildiğinde en bilinen kurumlar arasında Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ilk sırada geliyor. Bu üniversiteler uzun yıllardır açıköğretim sistemiyle binlerce öğrenciye eğitim veriyor. Sağlık, yönetim, sosyal bilimler, bilişim ve ilahiyat gibi pek çok alanda ön lisans ve lisans programları sunuluyor. Ayrıca son yıllarda bazı üniversiteler uzaktan öğretim programlarını genişleterek öğrencilerin dersleri çevrim içi takip etmelerine olanak sağlıyor. Böylece hem çalışan bireyler hem de farklı şehirlerde yaşayan öğrenciler eğitim fırsatlarına daha kolay ulaşabiliyor.

Paylaşım için teşekkürler.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumbey.COM

Forumbey.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.