Aaryan
Forum Üyesii
Maça iyi başladık diyebilirim. Özellikle ortasahamızı diğer maçlara nazaran daha çok beğendim. Formda bir Orkun olmasa da Orkun’un Rafa’ya attığı tek topları iyiydi. Ndidi’yi de takıma ısınmış gördüm. Orta sahamız güzel şeyler vaad ediyor. Geldiğinden beri Ndidi’den bahsetmemiştim. Çünkü ona ayrı bir parantez açmak istemiştim. Bence Ndidi, Beşiktaş’ın bu sezon yaptığı en isabetli transfer. Ben premier lig’ten gözü kapalı oyuncu alırım. Ordan genelde kötü oyuncu çıkmaz. Ligleri şirketlere benzetirsek ve en kurumsal lig hangisi deseniz cevabım, ne İspanya ne Almanya, kesinlikle İngiltere olurdu. Premier lig’ten, üstelik orda devamlı oynayan bir oyuncuyu almamız iyi oldu. Genelde İtalya ligi veya Portekiz ligin’den oyuncu alıyorduk. Benfica takıntımız ne zaman bitecek derken, rotayı premier lig’e çevirmemiz iyi oldu. Bence İngiltere 1. Ligi bile Portekiz’den iyidir. Ndidi’nin maçta attığı paslar çok rahat isabetli ve profesyoneldi, ayrıca ilk yarı çizgide şık bir hareketi de vardı. %90 isabetli pasla oynayıp, geriden oyun kuran, Masuaku’nun boşluğu, mevkileri başka olsa da Ndidi ile dolabilir. “Bugün Abraham çok gol kaçırdı.” Hayır aslında koca maçta iki, üç net pozisyon vardı. O da onu değerlendiremedi. Zaten Abraham’ın iyi bir bitirici olmadığını bilenler biliyor, bilmeyenler analizlerde öğrendi, hiçbir fikri olmayanlar da bugün anlamıştır. Kanadımız olmadığı için bize bitiricilikten ziyade hareketli, uzun, önde hava topuna çıkan bir santrfor lazımdı. Abraham da bu özelliklere uyuyor gibi. Hele her mevkiye koşturup mücadele etmesi ve lider özelliği ile taraftarın gönlüne şimdiden taht kurdu. Abraham Aboubakar gibi kötü oynadığımız maçı gol atıp kazandıramaz. Abraham’ı çok beslemek lazım. İlk yarı uzatmada basit bir gol yedik. Taylan’ı çok beğendim, geçen maçtaki gibi bu maçta da yine yetenek dolu bir orta kesmişti, ama maalesef yediğimiz golde ofsaytı Taylan bozmuş. Aniden top Mert’e geldi ve golü yedik. Hoca ilk yarı sahada defansif özellikte oyuncular varken iş yapamadığımızı görünce ikinci yarıya Muçi ile başladı, ama daha ilk dakikadan Udokhai kırmızı gördünce hocanın planları alt üst oldu. Udokhai’nin kayarak yaptığı profesyonellik dışı hareketiyle futbolcu neredeyse yedek kulübesine fırladı. Yediğimiz gol çok basitti. 10 kişi de kalsak, gol de yesek inanın bu Lausanne takımından başka gol yemeyeceğimizi ben bile anladım. Ama takım anlamadı. Bir gol yeyip 10 kişi kalınca dünyası başına yıkılmış gibi geri çekilen bir Beşiktaş izledik. Oysa Beşiktaş Lausanne gibi bir rakip karşınsında, üstelik kendi sahasında önünde daha 45 dakika varken geri çekilemez. Beşiktaş 1 yese 5 atmayı düşünmeli. Ama ikinci yarı bunu Mert’ten başka düşünen olmadı. Uzun oynadı, ileri gidin dedi, ama nafile. Son korner’de de kaleyi bırakıp kafa topuna çıktı. Gol olsa tarihe geçerdi. Sunucunun “Mert yükseldi vurdu kafayı dışarı” sözü maçı da 3 yıldır Beşiktaş’ta oynanan oyunu da en iyi anlatan cümleydi. Gelelim neden Avrupa’dan ve konferans liginden elendiğimize. Çünkü bu sezona plansız başladık. Masuaku’suz takım atağa çıkamıyordu. Gönderdik. Gedson ve Rafa ile geçiş oyununda golü buluyorduk. Gedson’u sattık. Suçlu teknik direktör mü? Teknik direktör kararlarda ne kadar etkindi? Scout vs bu işlerin neresinde bilmeden hoca suçlamak akıllıca mı? Takımı kurduk, ama geç kaldık Avrupa ligi kaçtı. Madem transferi böyle ağırdan alacaktık, bari geçen sezonun en iyi performanslı oyuncularından Masuaku ve Gedson’u yollayıp takımı ortada bırakmasaydık. (Masuaku mu iyi diyenleri duyuyorum. Masuaku çoğu istatistikte sezonun takımına Beşiktaş’tan seçilen tek oyuncu olmuştu. Bu yıl 10 asist yaptı. Asistle ya da atak başlatarak büyük maçları kazandırdı. Sezon boyu sadece 5 maç iyi değildi, aksine sadece 4 maç hata yaptı. Sırf sözleşmesi bitti diye, performansına bakmadan, gönderemediğimiz diğer oyuncuların faturasını Masuaku’ya kestik gibi oldu. Avrupa vedası beni çok üzdü. İyi bir takım kursak da onu düzgünce izleyemeyeceğiz. Çünkü maalesef düdükten maçın izlenemediği süper lig’e kaldık.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..