Aaryan
Forum Üyesii
Tayfun Bayındır:“Kim ne derse desin, benim adıma tartışmaya açık değil. Türkiye’deki derbi maçları... Biliyorsun, ben Trabzon’daki maçları derbi olarak kabul etmeyenlerdenim. Çünkü derbi, aynı kentin takımları arasında oynanır. Ben bu nedenle sözlük karşılığı üzerinden bakıyorum.Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak bütün maçlar her türlü sonuca açıktır. İstediğiniz kadar Liverpool karşısında devasa bir sonuç alın, istediğiniz kadar gidin Nice’i yenin... Bunun geçmişte çok örneği var, tonlarca örneği var. Daha fazla geçmişe gitmeyeyim.Geçen sezon Beşiktaş’ın yaptıkları, ondan önce Fenerbahçe’nin Galatasaray’a karşı Rams Park’ta yaptıkları, hatta 10 kişi kalmasına rağmen ortaya koydukları... Bunlar çok yakın örnekler. Yani derbilerin havası, zemini, mücadele durumu ve motivasyonu çok daha farklıdır. Okan Hoca da, Sergen Hoca da bence bunun farkındalar.Zaten bunu işleyeceklerdir. Ben de olsam bir teknik adam olarak ‘Çıkın oynayın ama derbi budur’ derim. Bu saatten sonra ‘Şöyle oynayın, böyle oynayın’ gibi şeylerin çok fazla olacağını düşünmüyorum.Alanya maçını mı düşünür Sergen Hoca yoksa Liverpool maçını mı? Ben olsam ikisini de düşünmezdim. Oyun ve zafiyet açısından biraz değerlendirme yaparsınız ama Sergen Hoca en son oynadığı maça bakar. Alanya’dan çok Liverpool maçına bakar. Ancak öncelikle kendi takımının performansını planlar, şekle sokar.Orta alanda, yani savunma bloğunun önündeki 6’lı blok şu anda Beşiktaş’ta yüksek ritimle oynuyor. Ama bu 6’lı bloğun arkasındaki 4’lü bloğun katkısı bir hayli düşük. Yani öndeki katkı daha az, arkadaki katkı da az. Hoca bence orayı çözmeye çalışıyordu, bağlantıyı daha net yapmaya çalışıyordu. Galatasaray da bunun farkında, ayrıca evinde oynayacak.Sergen Hoca bu derbinin kazanılması halinde ne olacağını çok güzel söylemiş. 6 puan fark var, yanlış bilmiyorum değil mi? 6 puan... Maç eksiği de tabii var. O fark 3’e düşecek. Sadece Beşiktaş-Galatasaray adına değil, bu bütün ligin dengelerini başka bir noktaya getirecektir.Buradan bir hesap yapıp, buradan yürüyüp, buradan değerlendirme yapmak son derece mantıklı. Şu an 9... İşte maç eksiği üzerinden söyledim. Evet, maç eksiği doğru, onun üzerinden konuştum. Yani eksik olan maçını da kazanabilme ihtimali üzerinden bunu dile getirdim. Bunların hepsi ihtimal tabii. Varsayım üzerinden konuşuyoruz. Devam edelim, bir yandan da konuşuyoruz.”duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..