Aaryan
Forum Üyesii
''Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısındaki oyunu Galatasaray deplasmanda kazanmaya yeter mi?''Umut Öztürk'ün açıklamaları şu şekilde...Umut Öztürk: ''Şimdi bu soruya cevap vermek biraz zor. Çünkü Beşiktaş'ın oyunu dediğimiz şey daha reaktif futbolsa, daha topu rakibe bırakan, biraz daha pres temelli bir futbol sahaya yansıtılacaksa ben Galatasaray'a karşı bu planın işe yarayabileceğini düşünüyorum. Ama bu topa sahip olmama oyunu, topu biraz daha rakibe bırakma oyunu dünkü gibi seyredecekse bu oyunun bir sonuç vermeyeceği tarafındayım. Yani dün oynanan maç, dün oynanan futbol Galatasaray'a karşı metodik anlamda işe yarayabilir ama pratik anlamında bayağı bir soru işareti çıkartabilir. Çünkü dün Kocaelispor maçı özelinde hani maç kazandıran plan olduğu için çok fazla maç planı özelinde eleştiri yapmak istemiyorum ama Beşiktaş'ın maçın bazı anlarında %40'ların altına %30'lara düştüğü bir sekansta ön alanda biraz daha caydırıcı baskı yapabilmesi gerekiyordu. Biraz daha geçiş hücumu izlememiz gerekiyordu. Yani dün maçı Beşiktaş 13 şutla tamamladı ve Kocaelispor kalecisi de tabiri caizse hani bazı iyi kurtarışları var ama kaleye gelen her top gol oldu gibi bir iması var. Hatta Beşiktaş'ın attığı şutların da XG oranları çok yüksek aslında. Daha net fırsatlar bulduğunu söylüyor ama ben dün maç planı özelinde Kocaelispor'un 1. bölgesine yeteri kadar agresif baskı yapamadığı için Beşiktaş'ın çok iyi bir maç geçirdiğini düşünmeyen taraftayım.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..