Aaryan
Forum Üyesii
Göztepe zorlu bir rakip, artı deplasman, Beşiktaş ise henüz hazır bir takım değil. O yüzden Sergen hocanın çıkardığı kadro ve hamleleriyle ilgili eleştiri yapmak anlamsız olacaktır. Şunu unutmamak gerek; bu Sergen hocanın kurduğu bir takım değil, ama Sergen hocanın son anda kurtardığı bir takım. Çoğu yazımda söylüyorum mecbur tekrar edeceğim. “Sergen hoca transferde ve temizlikte ağırlığını koymuştur. İyi teknik direktör doğru kadroyu kurdurabilendir. Yabancı teknik adamlar bu konuda yönetime boyun eğiyor. Yerlilerden de bu konuda kendi istediğini yaptırtacak yegane insan Sergen Yalçın’dır.” Demiştim. Sergen hoca zor zamanda takıma geldi. Ona 1 yıl süre verip seneye kendi kadrosunu kurmasını beklemek ütopya gibi görünse de başka çaremiz yok. Taraftar her gelen hocanın sihirli değneği var zannediyor. Oysa sihirli değnek biz taraftarda. Sihir ise şu üç şey zaman, sabır ve istikrar. Hele de Sergen hoca gibi yönetime istediğini yaptırabilecek, zeki bir teknik direktörü harcamak bize yakışmaz. Maç sonu hoca “Futbol artık atletik, güçlü oyuncularla tempolu olarak oynanan bir oyun. Biz o seviyenin çok altındayız. Düzeltmek için çalışacağız. İşler kolay değil tabii ki. Zaman lazım.” dedi. Demek ki mevcut oyuncular atletik değil. Zaten Ole hoca da ilk geldiğinde “takımın hızı eksik” demişti. Meğer Beşiktaş’a transfer değil, fizik kondisyon hocası daha elzemmiş. Sergen hoca yorumculuk yaptığı dönemde, sırf koşu için antrenman yaptırdığını ve bazı oyuncuların verilen dakikanın üzerinde koşmadığını, bazı oyunculara koş demezsen koşmadıklarını anlattığını hatırlıyorum. Şimdi bizden zaman istiyor. Oyunculara bu dediklerini yaptırabilmesi için zaman şart. Konu atletiklikten açılmışken takımın tek atletik ismi olan Gedson’u neden gönderdik, demekten kendimi alamıyorum. Bugün takıma bakınca başka ne eksik diye düşünüyorum. Eksikten çok plansız yapılmış transferi sahada görüyorum. Hatta fazla bile var, hep aynı tarz oyuncular alınmış sanki. Onca transfer yapılmış, ama ikili mücadele kazanabilen, çalımlarla adam eksiltebilecek oyuncu yok. Gedson, Masuaku hatta Semih Kılıçsoy bunları yapabilirdi. Üçü de gönderildi. Geçen hafta Beşiktaş yense de orta sahasının çok kötü olduğu ve galibiyete aldanmaması gerektiği söylenmişti. Bugün bu senaryo yaşandı. Orta saha olmadığı için oyun oynanamadı ki yorum yapalım. Orkun Cezalı, Ndidi sakattı. Onlar döndüklerinde takım hocaya ve birbirine ısındığında daha başka olacaktır. Ole hocayla Avrupa’dan elenince yazımda “bu takım bu sefer Kasım’da havlu atmayacak” demiştim. Çoğu yanlış anlamış, “bu takım Eylül’ü bile göremez.” demişti. Demek istediğim şuydu; geçen sene 28 Ekim Galatasaray derbisine kadar hiç yenilmemiştik. Ardından seri yenilip Kasım’da havlu atmıştık. Şimdi ise Kasım’a kadar inişli çıkışlı olup, Kasım’dan sonra galibiyet serisi yakalayacağız demek istemiştim. Sebebi de transferler geç yapıldığı için takım o zamana ancak oturur diye öngörmüştüm. Şuna da değineyim. Geçen sene de, 3/2 yenilmiştik. Golleri Masuaku’nun tarafından yemiştik ve yuhalanmıştı. Bugün de 3/0 yenildik, üstelik onca transfere rağmen. Sorun Masuku muymuş? Masuaku gibi çalımlarla ikili mücadeleye girip adam eksikten, %90 isabetli pasla geriden oyun kuran, çoğu atağı başlatan, onun gibi orta yapabilen mevcut takımda biri var mı? 10 asistle istikrarlı bir sezon geçirmişti. Sadece 4 maç hata yaptı. Saysan Rafa’nın bile 10 kötü maçı çıkar, ama Masuaku bek olduğu için hatası göze batıyordu. “Herkes iyi sadece Masuaku yüzünden kaybettik” öyle bir maç yoktu. Bugünkü gibi orta sahanın olmadığı, tenis maçı gibi topun ona geldiği maçlarda fatura Masuaku’ya kesiliyordu. Sn. Adalı da göreve gelince Masuaku’ya çiçek vermişti. Yazın ise sözleşmesi bitince, karşılıklı ücrette de anlaşılamayınca gönderdi. Bu hafta içi Adalı’nın “sevmedikleri Masuaku gidince kıymetli mi oldu?” gibi bir açıklaması oldu. Adalı da haklı. İyi oyuncuya, iyi teknik direktöre, iyi yönetime önce taraftarlar sahip çıkmalı. Lütfen Sergen hocaya da sahip çıkın. Sonra üzülmeyin.duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..