Aaryan
Forum Üyesii
Bizler çok iyi taraftar olabiliriz ama futbolu bu endüstriyel seviyede rekabet içerisine sokacak insanlar değiliz. Kendimden örnek vereyim; bildim bileli meşin yuvarlağın peşinden koşarım minik, Yıldız, 14-16, Genç ve A takım katagorilerinde lisanslı top oynadım, evet profesyonel sözleşmeye imza atmadım ama 25 yıllık faal spor yaşantım var.Spor yönetimi ve spor bilimi dallarında üniversite diplomam (GERÇEK) mevcut. Ama ben bu endüstriyel ortamda futbol yöneticiliği yapsam uluslararası rakiplerimden geri kalırım. Eminim benden çok daha iyi birileriniz vardır bu konuda ama onların da işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Hal böyle iken, abi başta bizim kulüp özelinde ama tüm ülkenin sorunu olan bu başkanların hali nedir yahu? Mahallede top oynarken kadroya yazılmayan zengin bebeleri (ve şimdi tabi ki oğulları) koskoca kulüpleri yönetiyorlar. Kadro yapıyorlar yüzbinlerce fanatiği (milyonlarca diye kendini kandırmasın kimse) peşlerinden sürüklüyorlar. Yahu başkanların tek özelliği zengin ailelerin çocukları olması. Yönetim kurullarına da kendilerinin yönetebileceği 3-5 yancıyı alıp camia yönetiyorlar. Bizi kandırmıştır, müthiş film çevirmiştir ama Hasan Arat’ın futbolu bilenlere emanet edeceğiz söylemi son 100 yılda Beşiktaş için söylenmiş en doğru laflardandır. (Seçtiği kişilere dikkat edeydi keşke).. Hep sorarız ya basket ve voleybola da iyi bütçe ayırınca başarı geliyor neden diye? Cevap basit oraya işi bilen o işlerin merkezinden gelmiş yöneticiler başkanlar geliyor da ondan.Çünkü niş spor dalları ve herkesin aklı ermiyor. Futbol ve satış bu ülkede herkesin kendinin bildiğine inandığı iş kolları olmuş durumdadır. Yahu İsviçre liginin bilmem kaçıncısı takım sana futbol dersi veririken senin başkanın bekleyelim takımı kuracağız diyebiliyor. Serdal başkanım sen değil, esir olduğun menajerler o takımı kuracak, sen sadece daha fazla çözülmeyeyim derdindesin. Futbolu sen de oğlun da akrabaların da Benfica başkanı Rui Costa kadar bilmiyorsunuz. Sadece bizim başkanı hedef almayalım başka bir ezeli rakibimizde durum daha vahim. Kim futbola şu anda yön veriyor ve başarı kazanıyor kulüp olarak? Herkesin dediği gibi büyüklerin çok yukarıların parası ile iş yapan Gs değil mi? Peki o parayı kimin yol göstermesi ile kullanıyorlar? Sucuk ekmekçi başkanları mı baş aktör? Yahu olay apaçık ortada. Futbolu bilmeyenlerin elinde para olduğu ve kulüp kongre yapıları da bunlara tapmaya devam ettiği sürece bir ileri iki geri gider geliriz.. Hadi biraz daha bekleyelim belki 1 Eylül’de Sancho kimse ile anlaşamaz bize gelir..Bülent Bilirgen/Duhuliye.com