Aaryan
Forum Üyesii
Mustafa Demirtaş’ın değerlendirmesi şu şekilde… Demirtaş, devre arasında gündeme gelen transfer girişimine karşı çıktığını hatırlatarak, “O dönemde bu hamleyi yanlış bulmuştum. Çünkü bu bir yönetim transferi olacaktı. Camia açısından yanlış mesaj verirdi. Ama bugün durum farklı. Bu artık bir Sergen Yalçın transferi” dedi. Cengiz Ünder’in sorunlarının teknik değil mental olduğuna dikkat çeken Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:“Cengiz Ünder’in problemi teknik değil, mental. Futboldan uzaklaşmış durumda. Ona oturup konuşacak, futbola geri döndürecek bir figür lazım. Sergen Hoca bunu yapabilecek bir isim. Zaten ‘Verin bana Cengiz’i, yıldız yaparım’ demişti.” Maliyet boyutuna da değinen Demirtaş, “Kiralama bedeli yok, maaş paylaşımı var. Üstelik sezon sonunda 6 milyon euro opsiyonla alınabilecek. Bu risk alınabilir. Kötü senaryoda çok kayıp olmaz ama iyi senaryoda Beşiktaş çok şey kazanır” ifadelerini kullandı. Cengiz’in bu transferi kendi kariyeri açısından da bir fırsat olarak görmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, “Beşiktaş için iyi bir hamle ama Cengiz için çok daha büyük bir fırsat. Kariyeri saçma bir noktaya gidebilir. Hâlâ 20’li yaşlarında ve bu virajdan dönme şansı var. Bu fırsatı değerlendirmeli” dedi. Kadronun genel yapısına da değinen Demirtaş, özellikle orta sahada eksiklik gördüğünü belirterek, “Ben hâlâ etkili bir 8 numara transferi yapılması gerektiğini düşünüyorum. Dripling yapabilen, hücum katkısı veren bir 8 numara Beşiktaş’ı bir üst seviyeye taşır” şeklinde konuştu.duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..