Aaryan
Forum Üyesii
Göktuğ Sevinçli’nin açıklamaları şu şekilde: Göktuğ Sevinçli: “Beşiktaş çekinerek gittiği Kayseri deplasmanından farklı galibiyetle döndü. Enteresan bir karşılaşma oldu. Neredeyse Beşiktaş sahaya tam kadro bile çıkamayacak şekildeydi. Ama güzel futbol, yıldız oyuncular... Ben çok şaşırmadım. Hatta maçtan önce sevgili Uygur Hocam ile konuşuyorduk. O, ‘Beşiktaş yenilir, farklı yenilir’ diyordu. Ben de tam tersi, ‘farklı yener’ dedim. Hatta kupon yaptım. Beşiktaş rahat kazandı.”Sevinçli, erteleme kuralına da değinerek şunları söyledi: “Burada bir kural olayını gündeme getireyim. Açıkçası bu kuralın kesinlikle kalkması lazım. Çok saçma bir kural. Çünkü sen burada bir takıma kıyak yapıyorsun. Diyorsun ki ‘senin zor bir dönemin var, Avrupa için maçını erteleyeceğim’. Ama sonra diyorsun ki ‘o zamanki oyuncular oynayabilir, sonradan gelenler oynayamaz’. Zaten transfer döneminde takımın yarısını gönderiyorsun, yarısı geliyor. Ne oluyor? Bir 10 oyuncu oynayamıyor. Çok saçma. Kayseri’nin günahı ne? Kayseri de belki o zamanki oyuncularıyla oynasaydı daha diri olacaktı. Bu kural ya kalkmalı ya da iki takımın lehine olacak şekilde düzenlenmeli.”Rafa Silva’nın performansına da ayrı bir parantez açan Sevinçli: “Öncelikle Rafa Silva’nın maçı oldu. Ona sevindim. Anlamsız bir şekilde bu hafta boyunca Rafa Silva’ya sallamalar vardı. Hayır yani nedir olay? Ben bunu çözemiyorum. Bu Beşiktaşlı bazı arkadaşlara şaşıyorum. Sosyal medya çok gençleşti. Ben 30 senedir bu işin içindeyim, hayatımda adını duymadığım insanlar otorite gibi yorum yapıyor. Bu tarz yorumlar o kadar etkili oluyor ki, kulüpler sosyal medya etkisiyle yönetiliyor. Neyse ki Rafa Silva kariyerinde ilk hat-trick’ini yapıp herkese güzel bir cevap verdi.”Sevinçli, Tammy Abraham ve transfer planlamasına dair şunları söyledi: “Abraham dalgalı bir dönem yaşayabilir ama benim ağzımdan bir gün bile ‘neden alındı’ lafını duymayacaksınız. Sahadaki duruşu, koşusu, mücadelesiyle iyi bir santrfor. Daha iyisini bulursan değiştirirsin. Rafa’yı da öyle... Ama sistemin tam oturmadan bazı isimleri gönderemezsin. Yanlış planlamalar Beşiktaş’a zarar verdi. Bence gidenler kalabilirdi, kalanlardan gitmesi gerekenler vardı. Mesela Paulista, Necip gibi. Orta sahada Ndidi’nin faydası ortaya çıktı ama alternatif yok. Musrati gönderildi. Joao Mario gönderildi, halbuki alternatif olabilirdi.”Kadrodaki yapı üzerine de değerlendirmeler yapan Sevinçli: “İskelet fena değil: Abraham, Rafa Silva, Orkun, Ndidi... Arka tarafta Djalo olabilir, Uduokhai o kadar da kötü değil. Mert’in de toparlanması lazım, çünkü tecrübesine ihtiyaç var. Rafa gerekirse gider, sorun değil ama bir anda hedefe koyarsanız art niyet ararım. Beşiktaş’ın esas sorunları ise hala gözükmedi. Gitmesi gerekenler gitmedi. Bu yanlışlar yapıldı.”Genç oyunculara ve sistemin oturmasına dikkat çeken Sevinçli: “Rashica bugün çıktı, oynadı. Devrim altyapıdan geldi, elinden geleni yaptı. Böyle gençlerin olması önemli. Beşiktaş zaman zaman ışık verecek. Necip de görev adamı, gerektiğinde 80’de girer ve işini yapar. İnşallah Sergen Hoca sistemi oturtur. Taci Kalkavan’ın dediği gibi; ‘Ndidi, Orkun ve Rafa Silva’yı vatanı savunur gibi savunacağız’. Bence Beşiktaş bu üçlüyü buldu.”Scout ve yönetim konusunda da Sergen Yalçın’ın açıklamalarına eleştiriler getiren Sevinçli: “Bence scout ekibine çok sallamaya gerek yok. Asıl yönetime söylemek lazım. Bugün scout ekibinin elinde mutlaka 2-3 oyuncu vardır. Ama alınmıyorsa bu yönetimle alakalıdır. Ben futbolu takip eden biri olarak bugün 4 oyuncu çıkarabilirim. Yanlış hedeflere odaklanılıyor.”Son olarak taraftarlara da mesaj veren Sevinçli sözlerini şöyle noktaladı: “Rafa Silva büyük topçu, Beşiktaş’ta bir yıldızdır. Çocukları Beşiktaşlı yapacak bir futbolcu. Rafa’yı, Abraham’ı, Orkun’u parlatın. Bu oyuncular gençleri Beşiktaşlı yapacak. Sosyal medyada biraz daha pozitif olun. Güzel bir günün ardından Kocaeli ve Galatasaray maçları kritik olacak. Rafa Silva Beşiktaş’ta bir yıldızdır. Bunun üstüne gidin.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..