Aaryan
Forum Üyesii
Semih Sezerli: “Genelde bir oyuncu çıktığında sahiplenen çok olur. Ben sahiplenmiyorum çünkü Devrim’le alakalı, onun üzerinde hiçbir emeğim yok. Ama o anlara şahit olan kişiyim. Yaptığım gözlemleri size anlatacağım.Şimdi, 2012 yılında, yani 2011’in sonunda Beşiktaş bir akademi direktörüyle anlaştı. İsmi Emrah Bayraktar. Bu direktör sonrasında oraya bir hoca ekibi kurdu. Genç ve alaylı hocaları bir arada buluşturdu. Bu çok zordur. Alaylı gelir sana, der ki: ‘Ben kaç tane kulüp gördüm, geç bakalım şuraya.’ Akademili de gelir, der ki: ‘Sen kulüp gördün ama ben de sahanın kitabını okudum.’ O çarpışma olmadı. Uyum içerisindeki bir ekip vardı.Bu ekip, kurduğu scout yapılanmasıyla beraber Devrim Şahin’e ulaştı. Ben de tabii ki o ekibin içindeydim ama Devrim’i gören, izleyen, ilk bulan, keşfeden kişi değilim. Özellikle bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta belki en az emek bende, belki de hiç emeğim yok, onu da söyleyeyim.‘Köpek Vural’, Allah rahmet eylesin, bizim scoutumuzdu. Biz ona ‘Vural Baba’ derdik. Nam-ı diğer ‘Köpek Vural’… Metin Oktay’ı Beykoz’da oynarken ısırıyor, ondan sonra ismi böyle kalıyor. Ağırlıklı olarak Selimiye-Karacaahmet eşrafındandır. O taraflarda gezer, dolaşırdı. İnanılmaz bir adamdı. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun, ışıklar içinde uyusun.Libadiye’den Devrim Şahin’i 2015 yılında buldu ve Beşiktaş’a getirdi. O zaman amatör takımda oynuyordu. Libadiye’ye gidip geldi. Geldiği anı çok iyi hatırlıyorum. Bizim direktörümüzün kapısını aşındırıyordu. ‘Hocam bir oyuncu getirdim, bunu tekrar izleyin, görün’ derdi. Sonra Devrim, 2007 grubunda ne zaman antrenman olsa Vural Baba onu alır, götürür getirirdi.Bakın, keşfeden scout bir yandan çocuğun transferini yapan, yani getir-götür işlerini de üstlenen kişi oluyordu. Bu bence çok değerliydi. Devrim Şahin’in yeteneği zaten gözle görülür derecede, diğer arkadaşlarından ayırt edilebiliyordu. Bunu anlamak çok rahattı.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..