Aaryan
Forum Üyesii
Serdar Ali Çelikler’in açıklamaları şu şekilde:Serdar Ali Çelikler:“Beşiktaş’ın çok ama çok işi var. Öncelikle gerçekçi olmalı. Beşiktaş’ın, Fenerbahçe ve Galatasaray kadar gelirinin olmadığını taraftarına anlatmakla başlaması gerekiyor. Ayrıca Fenerbahçe kadar mal varlığı olmadığını da anlatmalı. Fenerbahçe işte Ataşehir’den, Maltepe’den, Kenan Evren Lisesi’nden gelir elde edebiliyor. Borsada hisse değerleri daha yüksek, yıllık gelirleri daha yüksek.Beşiktaş’ın şunu söylemesi lazım: ‘Kardeşim, yanlış anlaşılmasın; oyuncuyla ilgili bir derdim yok ama Orkun’a 30 milyon euro bonservis veremem. 25 milyon euro maaş veremem. Musrati’ye 13 milyon euro veremem.’ Muci’ye de belli bir bonservis ödendi. Bu gerçekleri kabul edip taraftara da açık bir şekilde anlatmak ve yeniden yapılanmayı başlatmak gerekiyor.Bu bir ‘Feda dönemi’ değil. Feda lafı travmatik bir dönemi hatırlatabilir ama Beşiktaş’ın elinde 4-5 iyi futbolcu var. Geri kalan için daha uygun maliyetli, başarıya aç oyunculara yönelmesi lazım. Bu oyuncular hata da yapacak, tecrübe kazanana kadar sorun da çıkaracaklar. Ama 2 yıl sonra Beşiktaş’a ve lige alıştıklarında, verimsiz futbolculardan kurtulup verimli oyunculara dönüştüklerinde çok başarılı bir jenerasyon ortaya çıkacaktır.Ben Beşiktaş başkanı olsam çok açık ve yürekli şekilde kulübün maddi durumunu anlatırdım. 20 kişilik kadronun 12-13 oyuncusunu 18-23 yaş arası gelişime açık futbolculardan oluştururdum. 3 tane lider oyuncu, 4-5 tane de tecrübeli ama düşük maaşlı isimlerle kadroyu tamamlar, son transferini yapan ama kalitesi belli futbolculara yatırım yapardım. Mesela Cengiz Ünder tarzı futbolcular gibi.Beşiktaş’ın sol bekte iki yüksek maaşlı oyuncuya ihtiyacı yok. Ayrıca her sene 4-5 stoper alıyor. Oysa 21 yaşında iki genç stoper alsaydın, bugün 23-24 yaşında daha tecrübeli ve kulübü tanıyan oyuncuların olurdu. Yanlarına da 34 yaşında lider bir stoper koyarsın ve ‘Sen defansın lideri ol’ dersin.Benim gördüğüm kadarıyla Beşiktaş hiçbir zaman yüksek paralar harcayarak şampiyon olmadı. Hep emek, mücadele ve ruhla başarıya ulaştı. Futbolcuların çoğunda Beşiktaşlılık ruhunu göremiyorum.Beşiktaş, Larin’i yıldız yapabilen bir kulüptür. Quaresma, Mario Gomez gibi yıldızlar geldi ama o Beşiktaş, Oğuzhan’ların, savunma oyuncularının, Necip’lerin takımıydı. Yani Beşiktaş’ı başarıya götüren o ruhtur. Biraz yeniden oraya dönmesi gerektiğini düşünüyorum ama bu çok uzun bir konu, burada kısaca değinmiş olalım.”duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..