Aaryan
Forum Üyesii
Fatih Doğan'ın görüşleri şu şekilde...Fatih Doğan: “Sevgili Serkan Reçber'in, ilk Fikret Orman döneminde TRT’de yorumculuk yaparken Fikret Orman’la bir teması olmuştu. Sonra oturup konuştular. Bir dönem Beşiktaş’ta görev almıştı. Ancak sağlıklı bir çalışma ortamı bulamayınca ayrıldı. Kasımpaşa’da da başarılı işler yaptı.Sonuçta, hani derler ya; Serkan’ın A Genç Millî Takım’da oynadığı, Serpil Tüzün’ün öğrencisi olduğu dönemi bilirim. İşi bilir, dili tatlıdır, iletişimi iyidir. Sergen Hoca’yla da doğru bir frekans yakalamış. Bugün Serkan Reçber’in orada olmasının nedenlerinden biri de Sergen Yalçın’ın buna onay vermesi, istemesidir. Yani başkan başka düşüncelere sahip olabilirdi ama bazen uyumlu çalışacağınız insanları seçebilirsiniz.Açıkçası Sergen Yalçın’la Serkan Reçber’in uyumunun Beşiktaş’a katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aynı şekilde, Sayın Önder Özen’in ismi gündeme geldiğinde onun fayda getiremeyeceğini düşünmüştüm. Sergen Yalçın gibi isimler, Önder Özen gibi profillerle pek çalışmazlar. Bu nedenle işin Serkan Reçber’e dönmesinde de bu durumun payı var.Ayrıca, başarıyı farklı değerlendirebilirsiniz ama ben Sayın Önder Özen’in, yani Önder Hoca’nın bu anlamda sportif açıdan çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Yorumculuğunu çok beğeniyorum ama Beşiktaş’ta yaptıklarına, futbol kariyerine baktığımızda yeni bir hikâye yazılabilir mi? Benim görüşüm olumsuz. Fakat ekranda kalsın, izlemeye devam edelim; çok güzel yorumlar ve analizler yapıyor.Serdar Adalı ise farklı düşünüyor mesela. O da Önder Özen’i çok övmüştü. Hayırlısı olsun. Herkesin bir bakış açısı var; benim de gördüklerim, bildiklerim var.Ama Serkan Reçber’in Sergen Yalçın’ı tamamlayacağını ve bu süreçte uyumlu çalışacaklarını düşünüyorum. O fotoğraf bu yüzden çok önemli. Bazen şunu hep söylüyorum: Bazı arkadaşlar, benim Sergen Yalçın’la ilgili eleştirilerimden sadece bir bölümü alıyorlar. Oysa benim eleştirilerimdeki mesele, Sergen Yalçın’ın motive olma gerçeğidir.Sergen Hoca motive olursa ve bu motivasyonu yüksek seviyede devam ettirirse başarılı olur. Çünkü oyun felsefesi olarak, oyuna bakışı olarak; geçiş oyunu oynayan değil, savunmaya yaslanan değil, hücum oyununu isteyen, bunu destekleyen, bunun için çalışan bir teknik adam. Ama bunu aynı motivasyonla sürdürdüğü sürece başarılı olur ve bunun için de onu destekleyecek unsurları oluşturmak gerekir. İşte Serkan Reçber bunlardan biridir; iyi bir adamdır.Ama şunu da söyleyelim: Her şey göründüğü gibi değildir. Bazen bir transferden beklenmedik sonuçlar çıkabilir. Beşiktaş iyi oyunda kararlı olursa, Sergen Hoca ısrarını sürdürür ve bu yüksek motivasyonu devam ettirirse başarı gelir.Bir de Sergen Hoca’yı biraz rahat bırakmak lazım. Örneğin, soyunma odasına girmemek gerekir. Bazı kişiler, hatta yönetici olmayanlar bile soyunma odasına giriyor. Bir bakıyorsunuz, onun yakın arkadaşları kadro paylaşıyor. Hocayı ve Beşiktaş’ı gerçekten seviyorlarsa, Sergen Hoca’yı rahat bıraksınlar ki o da rahat bir kafayla toparlanıp bir şeyler üretebilsin.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..