Aaryan
Forum Üyesii
Alper Öcal'ın değerlendirmesi şu şekilde...''Geçen sene Fenerbahçe'ye de adı geçti bu arada bu oyuncunun. Mourinho'nun gelmesiyle birlikte orada Portekiz'de birkaç tane oyuncu yazılmıştı. Ben Jota Silva'nın Fenerbahçe'ye de yazıldığını hatırlıyorum.Ama oyuncu Forest'a gitmişti. Jota Silva'da benim en beğendiğim, en hoşuma giden özelliği bir kere hep maçın içinde oyuncu. Yani maç konsantrasyonu çok yüksek bir oyuncu.Ve alan okuma, alan bulma becerisi çok yüksek. Bunlar, hücum hattında oynayan oyuncular için çok değerli. Hele ki Beşiktaş gibi oyunu genellikle rakip yarı sahada oynamak isteyen oyuncular için çok değerli.Jota Silva böyle klasik alsın topu gitsin, pır pır. Öyle bir kenar oyuncusu değil. Topa gelebilen bir oyuncu.Ve gerçekten boş alanları çok iyi görüp kendini sürekli o boşluklarda da gösteren bir kenar oyuncusu. Benim soru işaretim şu ana kadar oynadığı takımların hep başaltı takımı olması. Hatta başaltı bile denmeyebilir V. Guimares için.Biraz daha denge oyunu oynayan, hatta reaktif oyunu oynayan takımlarda oynadı. Forest'a Premier Lig'i çok iyi geçirmesine rağmen hiçbir zaman bir set hücumu takımı, yarı saha hücumu takımı olmadı. O yüzden Jota Silva burada başka bir oyun oynayacak.Ama başarma şansı var oyuncunun. Dediğim gibi, çok iyi alan okuyor maç konsantrasyonu. Çok yüksek, sahanın her bölgesinde top alabiliyor.O çok ilginç bir oyuncu. Mesela Jota Silva'yı anlatırken herkes sol kenar falan anlatıyor. Ama ağırlıklı olarak sağ kenarda oynadığı maçlar da var.Hatta en uçta oynadığı maçlar da var. Hatta zaman zaman on numara oynadığı maçlar da var. Yani o 4-2-3-1'in öndeki her bölgesinde oynamışlığı var oyuncunun.İki ayağını da kullanabiliyor. Ama daha iyi olan ayağı sağ ayağı. O çok net.Sol ayağıyla da tabii ki pas veriyor, vuruş yapıyor. Alıp driplinglerde, kısa küçük driplinglerde sol ayağını kullanabiliyor. Ama bu biraz bence kendi cesaretinden kaynaklı.Yani sol ayağı ve sağ ayağı şey gibi değil. Böyle Dembele gibi ikisini de eşit seviyede, eşit kalitede bu adamın ayağı hangisi güçlüymüş diye düşüneceğin bir oyuncu değil. Ben hatta bitirirken, yani son vuruşlarında ceza sahası kutu çevresindeki hareketlerinde sağ ayağıyla daha net vuruşlar çıkardığını gördüm.Sol ayağıyla vuruşları böyle saçma sapan yerlere gidebiliyor. Orada dengesini, destek ayak, vuruş dengesinde problemler yaşayabiliyor. Ama sağ ayağıyla daha temiz, daha etkili şutları var.O yüzden de ben solda oynayacağımı düşünüyorum. Çünkü Jurasek var Beşiktaş'ın sol beki. Bu oyuncu iç koridorda top alabiliyor ve sağ ayağıyla daha iyi vurabildiği için hem Jurasek'e koridor açabilir hem de güçlü olan sağ ayağına top alıp oradan aksiyona girebilir.Ve enteresan bir hava topu becerisi var. Onu Premier League'den hatırlıyorum. V. Guimares tarafını pek izlemediğim için bilmiyorum ama oradan da bir iki görüntüsünü izledim.Duran toplarda falan böyle iyi ön direk koşulları var. Oralarda beklenmedik kafa vuruşları yapabiliyor.Ya da forvet koşusuyla atıyorum, sol kenara oynuyor. Sağdan yapılan ortalarda geç koşullarla attığı birkaç tane V. Guimares'te de kafa golünü izledim oyuncunun. Umarım sağlıklı bir sezon geçirir.Türkiye liginde faydalı olabilecek bir oyuncu.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..