• Forumbey.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Hz. Ali ve iki adam.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AcizkuL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AcizkuL

Forum Üyesii

Hz. Ali’nin Hilafet devrinde yanına iki adam geldi. Biri

-Ben bu adama dokuz dirhem karşılığında bir elbise sattım. Değeri düşük para getirirse almayacağımı söyledim ama bu yine kenarları kesik para getirdi. Ben almam dediğim zaman beni tokatladı, dedi.

Hz. Ali diğerine döndü,

-Bu adamın parasını değiştir, dedi.

Bu emir yerine getirildi. Bu defa şikayet edene döndü.

-Sana tokat vurduğına dair şahit isterim dedi.

Adam bunu da ispatladı. Hz. Ali,

-Haydi, onun sana vurduğu kadar sende ona vur, dedi.

-Ben ona hakkımı helal ediyorum.

-Pekala, sen bilirsin. Hakkını helal etmene hiçkimsenin diyeceği olamaz.
Sonra kırbacı aldı ve adamı dövdü.

-Ben ona olan hakkımı helal etmiştim.

-Biliyorum. Benim bu verdiğim ceza devlete ait bir haktır. Devlet, bir insanın diğer insana haksız yere tokat vurmasına göz yumamaz dedi.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumbey.COM

Forumbey.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.