• Forumbey.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Kışladan Old Trafford’a: Solskjaer’i askerlik yetiştirdi

Aaryan

Forum Üyesii
Eski Manchester United forveti Ole Gunnar Solskjaer, BBC’ye yaptığı açıklamada futbolculuk kariyerinin şaşırtıcı temelini anlattı.Norveç’te genç yaşta profesyonel olamayan herkes gibi zorunlu askerlik yapan Solskjaer, "İyi futbolcu olmadığım için ordu takımına bile alınmadım" dese de kışlada geçirdiği bir yılın hayatını tamamen değiştirdiğini belirterek "Bir anda aile evinden çıktım. Aynı odada 6–7 kişiyle kalmayı, insanlarla iletişim kurmayı öğrendim. Bağımsızlığımı orada kazandım. Bunlar sonraki yıllarda futbolcu olmam için belirleyici oldu" diyor.FERGUSON’UN GÖZÜNE NASIL GİRDİ... TESADÜF ESERİ…Solskjaer’in kaderini değiştiren an, Norveç–Azerbaycan maçında attığı iki gol oldu. Çünkü tribünde onu değil, başka bir oyuncuyu izlemeye gelen Sir Alex Ferguson’un yardımcısı Jim Ryan vardı. O karşılaşma, Solskjaer’i Norveç Ligi’nden bir anda Old Trafford’a taşıyan süreci başlattı.Solskjaer "Her şey çok hızlı oldu. Sözleşmeye imza atmadan mutlu olmaya bile cesaret edemedim" dedi.Ülkesindeki son maçta attığı golden sonra ise verdiği sözü tutup formasını tribünlere fırlatarak sahayı terk etmiş: "Takımım maçı 10 kişi bitirdi ama ben kaçtım"1999 FİNALİ: BELKİ DE KARİYERİMİN EN İYİ 15 DAKİKASIManchester United formasıyla 366 maçta 126 gol atan Solskjaer, en unutulmaz anının 1999 Şampiyonlar Ligi Finali’nde uzatmada attığı galibiyet golü olduğunu vurguluyor:"80 dakika yedek bekledim, hocayla oynamak için tartıştım. Ama oyuna girdikten sonraki 15 dakika hayatımı değiştirdi. Taraftarlar bana ‘Hayatımın en güzel anını yaşattın, karıma söyleme!’ diye bile şaka yaptılar"TEKNİK DİREKTÖRLÜK NEDEN DAHA ZORDUFutbolculuk kariyerindeki akıcılığın teknik direktörlükte karşılığı olmadığını kabul eden Solskjaer, özellikle baskının ağırlığından bahsediyor. Bir maç sırasında Carlo Ancelotti ile yaşadığı bir anıyı şöyle aktarıyor:"Everton maçıydı. Ancelotti benim teknik bölgeme geldi. Dördüncü hakem şaka yapıp ‘Ole’nin işine talip değilsen geri dön’ dedi. Carlo gülerek ‘Hayır, teşekkürler. Bu iş çok stresli,’ dedi. Onu çok iyi anladım."BEŞİKTAŞ SONRASI: AİLESİNE DAHA YAKINBu yılın ortasında Beşiktaş’taki kısa döneminin ardından görevinden ayrılan Solskjaer, artık futbolla ilgilenen üç çocuğuna daha fazla vakit ayırıyor. Kızı ise Manchester United Kadın Takımı’nda forma giyiyor. Böylece kulüp tarihinde ilk kez baba-kız aynı formayı taşıyan bir ikili oldular.Solskjaer bunun aile geleneği olduğunu söylüyor:"Eşim de futbolcuydu. Çocukların böyle olmasına şaşırmadım. Ama en güzel yanı, bunu bizi memnun etmek için değil, gerçekten sevdikleri için yapmaları."OdaTvHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumbey.COM

Forumbey.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.