by Eurohoops Team / info@eurohoops.net
Dallas Mavericks, NBAde takas döneminin son gününde Brooklyn Netsten Kyrie Irvingi kadrosuna katmıştı.
Netse Spencer Dinwiddie ve Dorian Finney-Smithi gönderen Mavericks, yıldız oyuncunun bir yıllık kontratını almaya razı olmuştu. Şimdi Mavericksteki en büyük soru işaretlerinden birisi, Kyrienin serbest kalınca hangi takıma imza atacağı.
Kyrieyi takımda tutmak isteyen Mavericksin sahibi Cuban, Kyrienin takımda kalmasını şüphesiz çok isterim. Bence onu burada tutmak konusunda iyi bir şansımız var. Bana Dallasta mutlu olduğunu söylüyor ve onunla çok iyi geçiniyorum. Kyrie iyi bir insan. Sana söyleyebileceğim tek şey, Kyrie Irving hakkında medyada anlatılan ve benim düşündüğüm her şey tamamen yanlış. şeklinde konuştu.
Kyrie Irving, NBA medyasında güvenilmez bir karakter olarak ün yapmış olsa da, Mark Cuban bu anlatıya pek katılmıyor. Buna rağmen, bu hikayeye saha içinden baktığımız zaman Kyrie, takımın sorunlarını hafifletmedi.
Kyrienin forma giydiği 20 maçta 12 mağlubiyet alan Texas ekibi, şu anda 38-42 ile Batıda 11. sırada yer alıyor.
Mavericks, Irvinge beş yıllık 272 milyon dolara kadar teklif verebilir.