Aaryan
Forum Üyesii
Oyundan değil acil transferden bahsetmek gerek ama, yine de maça değinelim. İlk yarı çok kötüydük. Kaleyi bulan bir tane isabetli şutumuz vardı. İkinci yarı daha çok pozisyonlar bulduk. Bilal’i çok beğendim. Artık gitmiş olsa dahi, neredeyse her yazımda Masuaku’yu çok beğendiğimi söylerim. Bu sefer hakkını yemeyim Jurasek beni şaşırttı. Jurasek rakiplerden iyi sıyrılıp, iyi ortalar çıkardı. Ama pasları çok isabetsiz. Bu maç pek olmasa da çoğu zaman topu alıp geriye oynuyor. Masuaku geriden oyunu kurar çoğu atağı hazırlardı, şimdi çıkamıyoruz. Yani çok iyi iki tane kanat alsak da düzelmeyiz. İki de bek lazım. Maalesef oyuncu gönderemediğinden şikayetçi yönetimlerin her biri akabinde yanlış veya gereksiz transfer yapmaktan da geri kalmıyor. Bence Jurasek elzem olmayan bir transferdi. Kendileri de bunu anlamış olacak ki Rıdvan’ı aldılar. Sergen hocamıza hayırlı olsun. Yenilgi ile başlaması önemli değil. Bu takıma çok hoca geldi ve çoğu ilk maçlarına galibiyetle başlamış ama, devamında iyi olamamışlardı. Bugün ilk defa yenilmemize sevindim. Çünkü galibiyete aldanıp, Abraham, Orkun vs aldık, çok da oyuncu gönderdik deyip belki transfer yapmayacaktık. Ama şimdi hataları son kez görüp onlardan ders çıkarma zamanı. Beşiktaş’ın sorunu hoca mı, teknik direktör mü, ruhsuz oyuncular mı, yönetim mi? Artık bu tartışma “yumurta mı tavuktan çıktı tavuk mu yumurtadan çıktı” ya dönüştü. Sorun hoca olsa çok hoca geldi bir şey değişmedi diyoruz. Sorun yönetim olsa çok yönetim geldi bir şey değişmedi deyip yine bu soruyu cevapsız bırakıyoruz. Bence cevap basit. Sorun hoca ve yönetimin kurduğu iletişimde. Hoca ne istediğini yönetime açıkça söyleyecek yönetimde ona göre transfer yapacak. Yabancı hocalar bu konuda pasif kalıyorlar. Yerlilerden de bu konuda kendi istediğini yaptırabilecek yegane insan Sergen Yalçın’dır diye tahmin ediyordum. Ki bugün maçtan sonra bir teknik adamın yapması gerekeni yapıp, taraftarın sesi olup, transfer yapılması gerektiğine değindi. Sergen hocanın “konuşulması gereken çok şey var, ama bura yeri değil” derken ne demek istediğini tüm camia olarak konuşmadığı halde anladık. Bence Sergen Yalçın planlı bir insan. Bir insanın kendi doğruları olması, net olup bunu karşısındakine iletmesi disiplinin ta kendisidir. Ne istediğini yönetime ve futbolculara söyleyebilen biri. “İyi kadro ile her teknik direktör iş yapar. Önemli olan zor zamanda gelmek.” Buna katılmıyorum. İyi teknik direktör gerekirse zor zamanda dahi, yönetime transfer yaptırabilendir. Transfer dediysem illa yıldız değil, doğru transferi yaptırandır. Mesela Ghezzal ne doğru bir transferdi. Beşiktaş’ın şuanki kadrosundaki sorun ne ruhsuzluk ne taktikle ilgili. Bu kadro Bjk tarihinin en kötü değil ama en yanlış kurulmuş kadrosu. Çoğu mevkisi dışında oynuyor ya da hamle oyuncusu ama ilk 11’de. Kötü kadro iyi teknik direktör ile şampiyon olabilir. Ama yanlış kadro bence olamaz. O sebeple çok hoca geldi bir şey değişmedi. Kısaca iyi teknik direktör doğru kadroyu kurdurabilendir. Sergen hoca belki şampiyon yapamayabilir, ama bu transfer işini çözüp camiayı senelerdir altında kaldığı yükten kurtaracak gibi.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..