Aaryan
Forum Üyesii
Serkan Korkmaz;''Derbi var. Şimdi bu Avrupa derbisi. İki Avrupa semti, iki Avrupa takımı Türkiye'de İstanbul'un Avrupa yakasının iki takımı Beşiktaş ve Galatasaray. Bu da bir Avrupa derbisi. Avrupa'daki zaferler, Avrupa'daki mutluluktan sonra bu derbiye nasıl yansır? Bu biraz daha sanki medeni, biraz daha belki hani işin ciddiyetine varmış bir iklimdeyiz ki, gerilim falan da görmüyorum ben ortada ki. Çok gerilimli maç olması lazım aslında. Galatasaray 7'de 7 yani ama Beşiktaş için çok önemli maç ve deplasman maçı. Yine de iklim son derece sakin. Peki nasıl bir maç bekliyoruz?''Nihat Kahveci;''Avrupa maçlarıyla beraber bu maçı konuşmamız lazım. Beşiktaş Sergen Yalçın geldi özellikle son Kocaelispor maçını izlediğimizde topun hızının ritmi, Silva'nın ilk yarıdaki performansı, El Bilal'in driplingleri, Cerny'nin kalitesini sahaya sunması, Ndidi'nin ondan beklenilen defansif rolünü iyi yapması, Orkun'un o bilindik Orkun'a dönme sinyalleri ki, son maçta Kocaelispor maçındaki Orkun performansını beğendim. Orta saha ön tarafın performansı artmış. Bol pozisyon üreten ki Kayseri'de de dört gol attı. Son iki maçta 7 gol atan bir Beşiktaş var.İşin defansında tabi ki rakip Kocaelispor lig sonuncusu ama defansta oynayan Djalo ve Emirhan uyumunu beğendim. Bu arada Sergen Yalçın Jurasek ile Gökhan'ı çok ön tarafa atmadığı için önce gol yemeyelimi düşündü. Ona rağmen gol yedi mi? yedi. Beşikaş'ta orta saha ön tarafta, bir hareketlilik var. Abraham'ın oynayıp, oynamayacağı önemli olacak. Abraham oynamazsa El Bilal belki forvet oynar. Solda Jota olur. Jota Türkiye'ye geldiğinde gol atmak istiyorum. Şu taraftaki kaleye diyor. Adam dediğini yaptı. Ben Sergen Yalçın olacağım Galatasaray maçında ne hissediyorsun? Gol atacak mısın? Bir anlatsana golünü filan sorarım. Beşiktaş toparlanarak geliyor.Galatasaray'ın Alanya maçı üzerinden bu derbiyi yorumlasam Galatasaray'ın üç yemesi gerekir derim. Çünkü Alanya deplasmanında facia bir futbol ama Galatasaray onan sonra salı günü taraftarıyla bütünleşerek, teknik heyet, futbolcusu birleşerek muhteşem bir Liverpool maçı oynadı. Şimdi bu maçın galibiyeti Galatasaraylı futbolculara inanılmaz bir özgüven getirdi. Galatasaray işin defansında sıkıntılıyken, bu maçta Liverpool'a karşı göstermiş olduğu performansla, defansif olarak bütün sıkıntılarını da attı ve bu maça çıkabileceği moral olarak, motivasyon olarak, özgüven olarak ve kendi sahasında da 55.000 taraftar ve Liverpool maçına benzer atmosfer olacak. Galatasaray'ın gelişine baktığımda hani %60'a %40 şu an favori Galatasaray ama her zaman söylüyoruz bu derbi de başka bir hikaye...''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..