Aaryan
Forum Üyesii
Maça mı başladık basit top kayıplarına mı ben anlamadım, meğer zemin sentetikmiş. Herkes bir kaç kez top kaybetti. Fakat Jurasek’e ne zaman top gelse topu kaybetmeyi bırak hiç yapılmayacak pas hataları yaptı. Jurasek’i yeni transfer ettik diye illa ilk 11’de oynatacaksak, lütfen geçen maçlarda olduğu gibi topu alıp geriye oynasın bizim için daha hayırlı olur. Çünkü Jurasek’in yaptığı pas hataları takımın zaten nadiren yapabildiği paslaşmaların da harcanmasına sebep oldu.Jurasek ile ilgili bazı yerlerde “Aslında ofansif yönü iyi, esasen üçlü savunmanın önünde oynayan kanat bek oyuncusu, takıma ısınmadı, erken yapılan eleştirlerden özgüveni gitti.” Gibi yorumlara rastlamıştım. Ve bu sebeple eleştiri için beklemedeydim. Fakat artık eleştireceğim müsadenizle. Jurasek, denildiği gibi ofansif yönlü bir bek ise, bugünkü 3’lü sistem tam ona göreydi, ama daha da verimsizdi. Veya “çok öne çıkıp geri dönemediği için savunmada açık veriyor.” Savı doğru olsaydı, yedirdiği gol çok, fakat buna karşın yaptığı orta sayısı yüksek çıkardı. Artık kaç maç oldu ortası da yok denecek kadar az. Bugün bir defa öne çıktı, orta kesti gol attık. Tabi Abraham’ın o doğru koşusu ortayı isabetli kıldı, Rashica da iyi tamamladı. “Çok öne çıktığı için geri dönemiyor, çok şey yapmaya çalışırken kademe hatası yapıyor.” Tespiti Masuaku için geçerliydi Jurasek için değil. Hatta Masuaku, Ole hocayla savunmada da hatasız oynamıştı. Yani özetle benim için Jurasek’in kredisi bitmedi, zaten hiç yoktu. Çünkü Beşiktaş’ın onca transfere ihtiyacı varken Masuaku’yu göndermesi bence planlamada yapılan bir hataydı. Şöyle kıyaslayın Galatasaray’ın başarılı sezon geçiren Davinson’u gönderip yerine onun seviyesinin altında bir oyuncu alması gibi… Masuaku da 10 asistle başarılı bir sezon geçirmişti.Bugün her ne kadar Lausanne gibi bir rakipten gol yesek de haftalardır dağınık oynayan savunmamızda bir toparlanma gördüm. Kaç maçtır, geçen sene savunmanın vazgeçilmezi dediğimiz Paulista’yı tanıyamaz olmuş, Felix yerine transfer şart demeye başlamıştık. Fakat bugün ikisi de iyiydi. Özellikle Felix kritik kurtarışlar yaptı. İşte burada “bir oyun planı yok” diye eleştirdiğiniz hocanın dokunuşu var. Bugün sanırım Lausanne çift santfor oynadığı için hoca üçlü oynadı ve başarılı oldu. Yediğimiz gol duran toptandı. Onun dışında savunma her maça göre iyiydi.Size ilginç gelebilir ama bu maç Emirhan’ı çok beğendim. Oradan oraya çırpındı. Neden çırpındı diyorum çünkü bir maç sol bek oynatılıp öbür maç sol ayaklı olduğu halde sağ stoper oynatılmak kolay değildir ve bence başarılıydı.İlk yarı sanki plansız oynadık gibi görünse de golü bulduk. İkinci yarı daha sakin paslaşmalar yaptık. Ndidi Ndidi’liğini göstermeye başladı. Bir de Orkun isteği formu yakalarsa orta sahadan beklentim büyük.Evet belki çok iyi bir kadron olabilir fakat, önemli olan farklı özellikte oyuncuları barındırabilmen. Şuan Beşiktaş’ın yaşadığı sorun tam da bu. Çoğu oyuncu çok iyi, ama benzer özellikteler. Adam eksiltip çalım atabilen oyuncu yok, herkes topu ayağına istiyor. Masuaku, Gedson, Semih adam eksiltir çalım atarlardı, gönderildiler. Yani elde kaldı sıfır. Bari bu tarzda çalım atan bir oyuncu almayacaksanız Arroyo oynasın. Son tercihleri kötü de olsa çalımları iyi.Sona Abraham’ı sakladım. Neden mi? Bir santrfor düşünün ki her mevkiye koşturuyor. Herkesin açıklarını kapatıyor. Bu maç Abraham’ın zeki de bir oyuncu olduğunu anladım. Takımın aklı olacak gibi görünüyor. Tammy, tüm eksikleri Tammylamladı…Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..