• Forumbey.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi - Eskişehir

Elif

Moderatör
Bayan Üye

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi - Eskişehir​

Eskişehir ili Odunpazarı ilçesi Merkez sınırları Kentsel Sit içerisinde yer alan Eğitim Karikatürleri Müzesi; 1900'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen ve konut olarak kullanılan ahşap bir yapının restorasyonla yenilenmesinden oluşturulmuştur. İki katlıdır ve toplam alanı 265 metrekaredir. Yapı tipik bir Eskişehir Odunpazarı evidir. Şehrin ilk kurulduğu bölgededir. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı olarak kurulmuştur.
Zemin kat, kısa süreli kişisel ve karma sergilerin yapıldığı bir alandır. Araştırma ve uygulama çalışmaları ile kitaplık da yer almaktadır. Müzenin üst katında Türkiye dışındaki ustaların karikatürlerinin sergilendiği bir ana salon, başbakanların portrelerinin bulunduğu Portreler Odası, Eskişehirli Karikatür Ustaları Odası, Afiş Odası, Türk Karikatür Ustaları Odası bulunmaktadır. Bu odalar daimi olarak sergilenen eserlerden oluşmaktadır. Ayrıca önemli mizah dergileri, kitaplar, tabaklar, heykeller de sergilenmektedir. Müzenin küçük bahçesinin duvarları Turan Selçuk ve Tan Oral’ın metal malzemelerle yaptıkları karikatürlerle süslüdür.

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumbey.COM

Forumbey.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.