Aaryan
Forum Üyesii
Maça çok iyi başladık. Daha ilk maçında yüzüncü maçı gibi oynayan Cerny’nin Rafa ile uyumuna hayran kalmıştım. Yine çok uyumlulardı. Statü gereği kadrodaki eksikler sebebiyle geçen maç Emirhan’ı izlemiştik. Hoca beğenmiş olacak ki bu hafta da yer verdi. Benim favori ikilim Djalo ve Emirhan. Emirhan bu maç özellikle 84 gibi çok kritik müdahale yaptı. Orkun giderek iyi oluyor. Orkun’un geçen haftaki asisti kalitesini hatırlatırken, bu hafta ise fiziken de daha iyi olacağının sinyallerini verdi. Orkun gibi bir oyuncunun olması özellikle derbilerde çok önemlidir. Yerli lider oyuncu derbide bambaşka bir ruh halinde olur ve bu ruhu diğer yabancı oyunculara anlatır. O açıdan varlığı güven veriyor. Ndidi atakları öyle güzel kesiyor pek iyi olmayan savunmaya iş kalmıyor. Geçen hafta yazımda uzunca Sergen hoca ve Rafa’ya değinmiş Rafa’yı Sergen hocanın oyundan almasını aralarında geçen bir probleme bağlamamış, hatta oyundan alınmasının Rafa’yı daha iyi yapacağına değinmiştim. Sezona iyi başlamayan Rafa’nın Beşiktaş kariyerindeki ilk hat-trick’ini Sergen hoca ile yapması üst üste bu hafta attığı gol de bunun tesadüf olmadığını gösteriyor. Cengiz tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi çok sonra oyuna girdi. Ve skor 2/1 gibi kritikken, 7 dakika uzatma verilmişken önce topu kazandı, aldı gitti, şut attı, sayesinde korner kazandık. Ve o kornerden de Jota ile golü bulduk. Cengiz savunmaya dahi yardım etti. Cerny’yi çok beğensem de Cengiz’in hazır bu kadar istekliyken, onu motive etmek adına daha erken oyuna alınmasını isterim. Golden sonra geri çekildik. 2/0 dan sonra topu rakibe bırakmamızı eleştirmiyorum. Oyuncuların boşladığı ya da fiziken düştüğü için değil, önümüzdeki önemli derbi için geri çekildiğini düşünüyorum. Her maça kritik diyoruz da bu maçta yine çok kritikti. O yüzden galibiyet önemliydi. Artık Beşiktaş için her maç kritik. Galibiyet serisi yakalayana kadar da öyle olacak. Önümüzde Galatasaray derbisi var. Çok umursamıyorum. Umursamıyorum derken kastettiğim Galatasaray’a yenilebiliriz, ama önemli olan o maçtan sonra galibiyet serisi yakalayabilmek. Artık Beşiktaş’ın tek rakibi kendi. Önce şu inişli çıkışlı halimizden kurtulalım, sonra stoper 2’lisine devre arası takviye de olursa, bir de Ndidi’ye yedek alırsak şampiyon bile olabiliriz. İşte o zamana kadar bir seri yakalamak şart. Geçen sene Fenerbahçe’yi ligin her iki iki devresinde, Galatasaray’ı ise ikinci devre yendik, ama istikrarlı değildik ve yarışta yoktuk. Bu sene varsın derbileri almayalım, ama yeter ki istikrar olsun. Geçen yıl kötü gidişatta derbileri çıkış ve hedef olarak görmüştük, oysa büyük takımın hedefi şampiyonluk veya o yarışta olmak olmalı. Bu sene hedef sadece büyük maçlar değil, yarışta olmak olmalı. Bence Sergen hoca da takım da rahat bir ruh haliyle derbiye çıkacak. Derbiyi hedef yapıp stres yapmak yerine hedefi geniş tutup maça daha rahat çıkacaklar. Ve bu rahatlık belki bize galibiyeti bile getirebilir. Sonra milli ara ve kartlar yeniden dağıtılacak diyorum. Yok öyle artık Beşiktaş’ın yarış dışında bırakıldığı bir lig. Geçen sene 28 Ekim Galatasaray derbisine kadar sadece Trabzonspor ile berabere kalmıştık. Galatasaray’a ise yenilmiş, ardından seri yenilmeye başlamış, sonrasında istifa ve kaos dönemine girmiştik. Dilerim geçen seneki gibi bariz hakem hataları ile dolu bir derbi olmaz. Hak eden kazanır. İstifa ve kaos deyince, geçen sene Samet Aybaba istifa edince pek çok açıklama ve itiraflar yapmıştı. Geçen hafta Kayserispor’u yenince Sergen hoca “ +2 yabancı kontenjanında genç oyuncumuz yok. Sağ olsun Scout ekibimiz aylardır bu konuyla ilgili çok iyi çalışmış." açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklaması kimilerince eleştirildi. Ben ise tebrik ediyorum. Türkiye’de olmayan bir şeyi yaptı ve işler iyiyken konuştu. Zaten işler kötüyken konuşsa kimse hocaya inanmayacak, bahanelere sığınmasın diyecekti. Sergen Yalçın böyle açıklamalara devam etmeli. İşler iyiyken konuşmayı gerçekten yapıcı eleştiri olarak algılıyor, Beşiktaş’ı ileri götüreceğini düşünüyorum. Sorunları tüm camianın bilip herkesin birlikte çözüm üretmesi sorunları halının altına süpürüp istifa edince açıklamaktan daha iyidir.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..