Aaryan
Forum Üyesii
Metin Tekin'in görüşleri şu şekilde...Metin Tekin: ''Beşiktaş'ın oyunu, daha çok bunu lig için söylüyorum. Beşiktaş, Orkun Kökcü'yü 18'e yaklaştırabilmeli yoksa orta sahada amacına uygun bir dağılım olmaz. O yüzden de bir tane merkez orta saha ile oynamak, merkez orta sahadan kastım, hep tariflerle yaparız ya... Bir Atiba'yı bulmak bir Josef de Souza'yı bulmak... Yani sağlam, güvenilir, pozisyon oyununu bilen, bütün o öndeki oyuncuların kademesine girebilen, oyun aklı olan bir oyuncuyu bulmak zorunda Beşiktaş.''Melih Şendil: ''Ndidi, böyle bir oyuncu mudur?''Metin Tekin: ''Böyle bir oyuncu olduğu söyleniyor, ben de öyle olduğunu tahmin ediyorum. Hatta belki Atiba'nın bile daha iyisi, daha çabuğu... Öyle tanımlanabilir.''Metin Tekin: ''Savunma beklenene karşı yapılmış organizasyondur. Bunu da bozacak tek şey, basit söyleyeceğim, çalımdır. Bunu yapmadığınız müddetçe organizasyonları bozmanız, üretken olmanız çok zordur. Bu yüzden 2 tane kenar oyuncusuna ihtiyacınız var. Bakın, yarıştığınız rakibinizin, bir tarafı Sane, diğer taraftakileri Barış Alper, Yunus Akgün... O tip kanatlara bakın. 3 senedir Türkiye liginde atletizm kazanıyor. Fenerbahçe daha teknik oyunculara sahipti fakat Galatasaray daha atletik olduğu için ligi kazandı. 3 senelik Fenerbahçe - Galatasaray yarışında kazanan atletizm oldu. Futbol tabiriyle atletizm, teknik kaliteye üstünlük sağladı. Beşiktaş'ın profil olarak kanatlara, rakiplerine bakarak kopya çekmesi lazım. Beşiktaş'ın çalım özelliğine sahip iki kenar oyuncusuna ihtiyacı var. João Mário ve Ernest Muçi profilleriyle yarışta olacağınızı zannediyorsanız bence yanılırsınız, çok yanılırsınız.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..