Aaryan
Forum Üyesii
Nihayet bambaşka bir Beşiktaş izledik. Sergen hoca daha şimdiden etkisini göstermiş görünüyor. Madde madde bu büyük farkları yazsam yeridir.*Yıllar sonra baskıyı tüm maça yayan ve geri çekilmeyen bir Beşiktaş izledik.*Geri pas neredeyse yapmadık.*Cengiz’in attığı kafa golüyle uzun bir süre sonra kafa golü atmış olduk.*Ve en önemlisi ancak ilk golü kendi atınca yenebilen Beşiktaş’tan, geriye düştüğü maçı kazanan Beşiktaş’a geçiş yaptık. *Plansız bir transfer dönemi de olsa yıllar sonra derin bir kadro vardı. *Zar zor bir kaç maç temaslı oynardık, şimdi ise temaslı oyunu genele yayabilecek bir takım sinyali aldım. Bağlantıları da çok iyi yaptığımız için bu temaslı oyun istikrarlı olacaktır diye düşünüyorum. Cerny acaba önceki hayatında Beşiktaş’ta mı oynadın? Bu nasıl ilk maç? Bakın bu kadar iyi demiyorum, bu kadar takıma ısınmış olmak gerçekten takdir edilesi. Rafa ile uyumunu geçtim, hemen hemen herkesle uyumlu, bağlantıları iyi yapan bir görüntüsü vardı. Bilal’in golündeki topuk pasıyla yaptığı asist sanki Bilal ile 5 yıldır oynuyormuş gibiydi. Bilal gol atınca da gol atmayı bilen oyuncuyu özlemişiz dedim. Bu arada Demir Ege’nin Cengiz’e yaptığı asist çok güzeldi. Fark ettiyseniz Demir Ege oyuna sonradan girince mutlaka gol attırıyor. Cengiz de çok soğukkanlı vurdu. Aslında sadece Cerny değil yeni gelen herkes sanki 100. maçı gibi oynadı. Gökhan Sazdağı çok kritik kurtarışlar yaptı. Ben sağ bek bölgesinde Taylan’dan çok umutluyken birden Gökhan’ı da iyi görünce, nihayet derin kadromuz oluşuyor, dedim. Demek ki milli arada sıkı çalışmışız. Bilal’i geçen maçtan zaten beğenmiştik. Sadece hızlı değil gerçekten yetenekli bir oyuncu. Teknik direktör değişikliğinden sonra ilk maç özellikle teknik direktör açısından çok önemlidir. Gio ve Ole hoca galibiyetle başlamıştı. Sergen hoca ise mağlubiyetle başlayınca ben aksine sevinmiş, geçen hafta da yazımda bunu belirtmiştim. Çünkü belki o maçı kazansak son anda, yönetim o kadar çok transfer yapmaya sıcak bakmayacaktı. Her hocanın kendine ait oyun anlayışı ve özellikleri olur, ama önemli olan bunu futbolcuya benimsetebilmektir. İşte Sergen hoca bence tam da bunu yapabilecek kişi. Oyun anlayışını futbolculara yansıtmış görünüyor. En önemlisi de oyun anlayışını yönetime anlatabilmek ve o iletişimi kurabilmek. Yabancı hocalar bu konuda pasif kalırken, Sergen hoca istediklerini net bir şekilde söyleyebildiğini görüyorum. Sergen hoca son anda hem etkili transferler yaptırdı, hem de giden oyuncularda da payı çok gibi görünüyor. Onana’yı herkes gönderir. Önemli olan Muçi gibi asıl verimsiz olanı fark edip gönderebilmek. Ole hocayla Masuaku, Gedson gibi başarılı bir sezon geçiren isimler giderken Sergen hocayla nispeten daha kötü bir sezon geçiren Mario ve Muçi gönderildi. Ben Mario ve Muçi’nin gitmesini büyük bir başarı olarak görüyorum. Sergen hocanın geçen sezon yorumculuk yaptığı programda Cengiz ile ilgili söyledikleri yeniden gündeme geldi. Sergen Yalçın, 'Cengiz Ünder gibi bir oyuncu yok oldu. Cengiz'i ver bana, bir ayda ligin yıldızı yapayım. Ozan Tufan'ı nasıl yaptıysam, onu da öyle yaparım.' demişti. Cengiz iki sene önce İsmail hoca ile başarılı bir sezon geçirmişti. Morinho hoca Cengiz’i tercih etmedi, hatta deyim yerindeyse harcadı. Hem Cengiz futbola yeniden dönebileceği için Türk futbolu adına, hem Beşiktaş adına, hem de Cengiz ile ilgili o söyleminden dolayı Sergen hoca adına bu transferi duyduğum an çok sevinmiştim. Cengiz iyi ki ilk maçtan gol attı da bu transfere karşı olanların daha ilk maçtan onun tekrar oluşan futbol iştahını kapatamasına izin vermedi. “Sergen hoca istemişse vardır bir bildiği” değil, Cengiz, Sergen hoca dokunuşuyla bambaşka bir oyuncu olacak. İyi teknik direktör oyuncuya dokunabilendir. Oyuncuya güvenip ona kaybettiği özgüveni kazandırabilendir. Tabiki Cengiz’de de o potansiyel vardı. Sergen hoca belli bir kalitedeki oyuncuya güvenir zaten. Cengiz, bize kazandırdığın paha biçilmez 3 puan için değil, en çok senin futbola olan hevesinin kırılmaması adına sevindik. Hoşgeldin Cengiz.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..