Aaryan
Forum Üyesii
Emre Özcan'ın açıklamaları şu şekilde...“Beşiktaş’ın eksikleri tamamlanıyordu”Emre Özcan, sezon başındaki transfer sürecini şöyle anlattı:“Çok iyi transfer. Tam Beşiktaş’ın aradığı türde bir oyuncu. Mesela sezonun ilk döneminde, ilk programı galiba 20 Temmuz’da çekmiştik burada. O dönemde Beşiktaş transfere en sert giren takım olmuştu. Arka arkaya hamleler; sol bek geldi, Orkun Kökçü’yü indirdiler, Temi Abraham geldi. O sıra sağdaki transfer olur gibi oldu olmadı, başkası olur gibi oldu olmadı. Çok iyi girmişti Beşiktaş. O dönemde şunu konuşuyorduk: Eksikler tamamlanıyor ama sol ön ve sağ ön problem. Rafa Silva birisi, skorer. Tammy Abraham’dan minimum 15 gol bekliyor Beşiktaş. Kenardaki oyuncuların en az birinin teknik kalitesi yüksek, yaratıcı bir oyuncu olması gerekir demiştim.”“Asensio gibi bir profile ihtiyacı vardı”O dönemde verdiği örneği hatırlatan Özcan, şunları kaydetti:“Hatta Asensio o dönemde Beşiktaş için de bir dönem adı geçti diye hatırlıyorum. Üç büyükler için ismi geçti, Beşiktaş için de geçmişti. Ben de Asensio örneğini vermiştim. Asensio Fenerbahçe’ye cuk oturduğu gibi Beşiktaş’a da cuk oturur demiştim. Şunu söylemeye çalışıyorum: Cerny tabii ki farklı bir oyuncu. Profil olarak farklı ama oyuncu özellikleri yönünden ben çok benzediğini düşünüyorum Asensio’ya.”“Ters ayaklı, bitirici, koşu atan bir oyuncu”Cerny’nin özelliklerini anlatan Özcan:“Ters ayaklı, içeri çeken, içeri çektiği zaman ateş gücü olan, bitiren bir oyuncu. Asensio’dan farklı olarak savunma arkasına koşusu var. Asensio’da bu çok fazla yok. Cerny’nin koşu attığını Fenerbahçe maçlarında bile gördük. İçeri girip araya bırakabilen, arka direğe doğru güzel kesmeler yapan, içe kavisli ortalar çıkarabilen bir oyuncu. Bunların hepsinde Asensio ile benzerlik var.”“Çok iyi bir hamle”Son olarak transferi Beşiktaş adına olumlu bulduğunu belirten Özcan, şunları söyledi:“O yüzden dönemden beri Beşiktaş’ın böyle bir kenar oyuncusuna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda ben çok iyi bir hamle olduğu düşüncesindeyim. Ekonomi dahilinde de bence çok iyi bir hamle.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..