Aaryan
Forum Üyesii
Maçtan önce kadrodaki eksiklere rağmen kazanacağımızdan emindim. Neden derseniz geçen seneden beri genelde herkesin yenilir gözüyle baktığı derbileri, kritik maçları takım kazanmıştı. Bu maçta bizim açımızdan yine öyle kritik bir maçtı. Ertleleme maçı olduğundan statü gereği pek çok yeni transfer kadroda yoktu. Neyseki Ndidi ve Orkun vardı. Orkun’un o derinlemesine Rafa’ya attığı klas pas Rafa’nın mükemmel koşusuyla asist oldu. Ndidi bence sezonun en iyi transferi. Geçen maç o yokken ortasahanın halini gördük. Kaptırılan her topu hızlıca koşup alması, kritik müdahaleleriyle topu tutması göz doldurdu. Defans arkasına atılan toplardaki zaafımızı örtmeye çalıştı. Bir kaç kez Opoku’yu iyi kesti. Sanki Paulista’nın olmadığı maçlar daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Sergen hoca maç sonu “4 tane savunmacımız var. Hangi ikili birbirine daha uyumlu onu bulmaya çalışıyoruz...“ dedi. Bence de uyum bu işin sırrı Paulista bu sezon bize uymadı gibi. Gelelim Devrim’e. Futbolu esas sevme nedenim ülke futboluna genç yeteneklerin kazandırıldığını görmek. Hele de bu yetenekler tuttuğum takımın altyapısından çıkıyorsa çifte gurur yaşamak. Umarım Devrim Türk futbolu için devrim yapar ve iyi yerlere gelip bizi temsil eder. Genç olduğu halde paylaşımcı bir oyuncu olduğunu gördüm. Sergen hoca’ya ona şans verdiği için teşekkür ediyoruz. Sergen hoca Rafa Silva, Abraham ,Ndidi ve bir çok oyuncuyla görüşmeler yapmış. Gerçekten görüştüğü oyuncular bugün başka istekli oynadılar. Abraham sürekli pres yaptı sonunda da golü buldu. Rafa’ya ayrı parantez açmak lazım. Sezona iyi başlamamıştı. Sergen hocanın ilk maçında Rafa’yı yanına çağırıp uzun uzun taktikler vermesi, Rafa’yı iki maç üst üste oyundan alması, eleştirilmiş “hocanın Rafa ile sorunu mu var?” söylentilerini çıkarmıştı. Rafa’yı oyundan aldığı Başakşehir’de eleştirilmiş, fakat bir yandan Rafa’yı oyundan çıkarınca maçı kazandığımız için hocanın haklı olduğunu söyleyenler olmuştu. İki düşünce de de yanlış. Sergen hoca tüm kadroyu kucaklıyor. Rafa da oyundan çıkarılabilir. Hocanın yaptığı her hamlenin ardında bir şeyler aramak doğru değil. Zaten hoca Rafa’ya ne yapsa bir önyargı var. İyi bir şey yapsa “geçen sene beğenmediği Rafa’ya muhtaç oldu” denilirken, oyundan çıkarsa “Rafa ile sorunu mu var?” denilebiliyor. Bunun sebebi maalesef hocanın geçen yıl yorumculuk yaptığı programda söylediklerinin önüne getirilmesi. Oysa hoca yorumculuk yaptığı dönem pek çok oyuncuyu kırmadan profesyonelce eleştirdi, daha doğrusu “o oyuncu bende yok” dedi. Bu eleştiri bile değil, bir tercih. Kaldı ki Rafa’ya hiç kötü bir şey demedi, hatta çoğu hafta övmüştü. Bence yıldız oyuncuya dahi vazgeçilmez olmadığını göstermek o oyuncuya daha olumlu etki eder. Özellikle Beşiktaş’ta kadro derin olmadığı için oyuncularda rekabet yok. Rekabet olmayınca ister istemez sahada ruh olmuyor. O sebeple Sergen hocanın Rafa’yı oyundan alması Rafa’yı kaybetmek değil aksine kazanmaktır diye düşünmüştüm. Bugün de bu dediğim kanıtlandı gibi. Onca hoca geldi, ama Rafa Silva Beşiktaş kariyerindeki ilk hat-trick’ini Sergen Yalçın zamanında yaptı. Bu tesadüf değil. Bazen tüm takım kötüyken Rafa da kötü oynuyordu. Oysa yıldız oyuncu herkes kötü iken bile sana maç kazandırır. İşte bu maç tam da öyleydi. Elbette Rafa’nın kazandırdığı maçlar da çok oldu, ama hiçbirinde 90 dakika boyunca böyle iyi oynamamıştı. Yıldız oyuncuya yıldız hoca dokunuşu diye buna derim. Teknik ekibin, Rafa’ya özel antrenman programı uygulattığını da duyduk. Yani bir sorun vesaire yok. Artık lütfen hocamızın önüne sürekli geçen seneki programı getirmeyelim bunu yapan yorumculara dahi rastladım. Meğer herkes Sergen hocanın o yorumculuk yaptığı programı ne kadar çok izlemiş şimdi anladım. Geçmişe değil önümüze bakıp yorumlamak daha objektif olur ve bizlere daha çok yakışır.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..