Aaryan
Forum Üyesii
Bünyamin Gezer’in değerlendirmeleri şu şekilde:Bünyamin Gezer: “Şimdi bu maç aldatmasın. Ben Beşiktaş’ın hâlâ iyi bir kadrosu olduğunu düşünüyorum ama bu maçın da aldatıcı olabileceğini düşünüyorum. Bu bir moral maçı oldu. Niye? Çünkü bir erteleme maçıydı. Bugün ilk on birinden sekiz kişi eksik olsa da kolay değil ama şunu unutmayalım: Nihayetinde o takımlar bir kadronun içerisindeyse, o kadronun oyuncu grubu da elinden gelen her şeyi yapacaktır.Kayserispor adına da geçen sezonu hatırlayalım. Fenerbahçe karşısına 8-9 eksikle çıktılar ama maç 3-3 bitti. Belki de Fenerbahçe’yi şampiyonluktan eden maç o oldu. Kayseri böyle bir takım. Bu nedenle bu maç da aldatıcı olmasın. Beşiktaş’ın attığı gollere bakalım. Özellikle tüm goller defans arkası atılan toplardan geldi. Her takım Beşiktaş’a karşı böyle oynamıyor. Açık alanı çok buldular. O alanı bulduklarında faturayı kesecek oyunculardan biri zaten Rafa Silva.Geçen sezonu hatırlayalım. Beşiktaş’ın çözmesi gereken şey kapalı savunmalara karşı pozisyon üretebilmek. Beşiktaş, kadro kalitesi daha düşük takımlara karşı zorlanırken; bütçesi yüksek, önde basan takımlara karşı bu tip golleri çok attı. Rafa Silva’nın dünkü golleri de buna örnek. Defans arkası koşular… Hatırlayın Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a atılan golleri. İlk kupa finalinden itibaren bu oyunu yapabildi. Yani iyi savunup, defans arkasına Rafa Silva gibi oyuncularla sarkmayı beceriyor.Ama Göztepe gibi sağlam defans yapan, temaslı oynayan takımlara karşı hâlâ bir formül bulabilmiş değil. Bunu çözmesi lazım. Kadro olarak Beşiktaş’ı beğeniyorum. Yabana atılacak bir kadro değil. Sergen Hoca da bazen yanlış yapıyor. Mesela geçen hafta… Necip Uysal meselesi.Necip antrenmanda çok iyi olabilir, abilik yapabilir ama artık bu seviyede Necip’le oynayamazsın. Tamam, görev verildiğinde 10-15 dakika elinden geleni yapar, profesyonelliğiyle dört dörtlük bir oyuncudur. Ama artık Kartal var o bölgede. Kartal ile oynayacaksın. İşte Göztepe maçında en büyük eleştiri Sergen Hoca’ya buradan geldi. Haklı bir eleştiriydi.Senin kadron belli. Bu kadroyla devam edeceksin. Ve zaman zaman kapalı savunmalara karşı nasıl hamle yapabileceğini de düşünmen lazım. Bunu yaptığında Beşiktaş çok daha farklı bir noktaya gider. Abraham’ı beğeniyorum. Cerny, Devrim iyi oynadı. Rashica şu anda yedek ama çok iyi bir hamle oyuncusu. Geçen sezon bu yoktu. Kanatları hiç yoktu. El Bilal Touré yetenekli bir oyuncu. Daha Jota Silva gelecek. Ön tarafa bakınca; Orkun, Rafa, Ndidi üçlüsü gerçekten değerli.Defansta Uduokhai’yi çok tutmuyorum, Paulista çok sakatlanıyor ama oraya da transfer yapıldı. Kötü bir kadrosu yok Beşiktaş’ın. Geçen sezon için kadro mühendisliği eksikti diyebilirdik ama bu sene öyle değil. Bu kadro iyi bir kadro. Daha iyi olacak. Beşiktaş kolay maçlar oynamıyor, zor bir dönemden geçiyor.Mesela Göztepe deplasmanı… Fenerbahçe orada pozisyon bulamadan maçı bitirdi. Beşiktaş da bulamadı. Göztepe kendi sahasında yabana atılacak bir takım değil. Dolayısıyla Beşiktaş’ın kadrosunu bir anda göklere çıkarmak ya da yerlere indirmek doğru değil. Beşiktaş’ın kadrosu güçlü.Yarın bir gün bu takım başarısız olursa elbette faturayı teknik adama keseriz. Ama şu an doğru müdahaleleri yaptığını da görüyoruz. Sergen Hoca öz güveni yüksek, gerektiğinde oyuncularına ‘Barcelona kadar maaş alıyorsunuz, Anadolu takımı gibi oynamayın’ diyebilecek bir teknik adam. Daha iyi motive ederse, Beşiktaş çok daha iyi yerlere gidecek.Özellikle hücum hattında; Abraham, Rafa Silva, Cerny… Hepsi birbirinden yetenekli. Göztepe maçının ilk pozisyonu müthişti. Cerny vurdu, iyi vuramadı ama pas alışverişleri çok güzeldi. Bunu büyütürlerse Beşiktaş çok daha verimli hale gelir.Kanatlar bu sezon çok daha güçlü. Cerny var, Jota Silva var. Bu takım ileriye gitmeli, daha iyi oynamalı. Bu maç büyük moral oldu. Tekrar özgüven kazandırdı. Oyuncular mutlu oldu. Önümüzdeki hafta Kocaelispor ile oynayacaklar. Kendi evinde bu maçı kazanmak zorundasın. Sonrasında Galatasaray maçı var. Eğer Galatasaray maçını da kazanırsan… İşte o zaman bambaşka yerlere gidersin.”duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..