Aaryan
Forum Üyesii
Eyüp Yardımcı; "Süper Lig'de 8. Haftada Galatasaray-Beşiktaş karşılaşacak. Karşılaşma öncesinde genel bir Beşiktaş değerlendirmesi yapar mısınız?"Ahmet Fisunoğlu;Yorgun Aslan, Kara Kartallar karşısında…Sezonun ilk yarısının ortalarına yaklaşırken, ilk büyük İstanbul derbisinin heyecanı bu cumartesi akşamı yaşanacak. Lider Galatasaray, yüksek eforlu Liverpool maçından sonra hiç tercih etmeyeceği bir rakibi karşında buldu. Tercih etmemesinin en önemli nedeni şüphesiz ki Beşiktaş’ın futbolunda son iki maçta gözle görülür bir yükselişin olması ve geçen sezon GS’ın ligde tek yenilgiyi Beşiktaş’dan almış olması. Özellikle orta saha da rollerin netleşmesi ve hücum kanatlarının aktif olması Beşiktaş'ında formunu yükseltti. Tabiki bunda Sergen Yalçın'ın rolünü inkar etmemek gerekir. Rafa Silva'nın tekrar hayata dönmesi Beşiktaş'ın en önemli transferlerinden birisi oldu. Beşiktaş'ın yetenekli ve formda hücum oyuncuları ligimizin genel kalitesinin üzerinde olduğu kesin. Siyah Beyazlıların defans hattı için ise aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Bu savunmanın Galatasaray karşısında da işleri hiç kolay olmayacak. Olabilecek en üst seviye moralle gelen Galatasaray'da ise yorgunluk ve konsantrasyon kaybı gibi sıkıntılar haricinde pek bir olumsuzluk görünmüyor. Yorgunluk riskinin rotasyonla aşılabileceğini düşünüyorum. Düşüncem İcardi ve Sane'li bir ilk 11 tercihi olacağı yönünde. Defans hattında da Eren olabilir. Çünkü bu maçta oyunu kurmak isteyen taraf Galatasaray olacak. Topsuz oyunda Jakobs daha iyi olsa da Eren'in topla ilişkisi daha iyi. Özellikle ligde duran topların değerini iki senedir Sara bize hatırlattı. Bu maçta ilk 11'de olması da sürpriz olmaz.Maçın hakemi Yasin Kol, Beşiktaş'ın maçlarında görmek istemediği bir hakem, o yüzden bu atama bana ilginç geldi…Okan Buruk ve Sergen Yalçın’ın her ikisinin de hem Galatasaray hemde Beşiktaş’ta forma giymiş olmaları da ayrı bir ilginç nokta. İki takımında artı ve eksileri olsa da ibre ev sahibi avantajıyla Galatasaray'dan yana olduğunu düşünüyorum.duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..