Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi play-off turundaki Benfica maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Jose Mourinho, transfer gündemindeki Kerem Aktürkoğlu hakkında da konuştu. Jose Mourinho tur şanslarını değerlendirirken ''Benfica’nın favori olduğunu çok söylemek istemiyorum. Tecrübesini, kalitesini biliyorum. İkinci maçta evindeki oyunu. Birçok faktör var. Bu faktörler Benfica’yı önde tutuyor olabilir. Rakibimize saygı duyduğumuzdan ötürü biz favoriyiz demek istemiyorum. İki maçta da her şeyimizi vereceğiz. Bu iki maçın sonunda lige kalmayı hedefliyoruz'' dedi. Kerem Aktürkoğlu hakkında da konuşan Mourinho ''Kerem Aktürkoğlu yarın oynarsa Benfica için oynayacak. Haftaya Lizbon’da oynarsa yine Benfica için oynayacak. Şu an Kerem’i Fenerbahçe oyuncusu olarak düşünemem. O da bize karşı oynayabilir. Futbol taktik oyunu. Ben ve Bruno bir şeyler yapacağız. Alışkın olmadığımız şeyler de yapabiliriz. Benfica’nın çok sürpriz bir şeyler yapacağını düşünmüyorum. Biz de aynı şeyleri yapamayacağız. Biraz daha tahmin edilebilir olmayan bir eleme olabilir. Çünkü çok fazla sonucu etkileyen faktörler olacak. Maçlardan önce yapmış olduğumuz çalışmalara inanıyorum. Benfica’nın favori olduğuna itiraz ediyorum ama bu maçı Benfica’ya karşı oynamayı çok istiyorum'' ifadelerini kullandı.