Aaryan
Forum Üyesii
Beşiktaş'ın yıldız oyuncu Rafa Silva ve sol beki David Jurasek üzerine görüşlerini paylaşan Tekin, kritik tespitlerde bulundu.Metin Tekin, Beşiktaş’ın sol bek performansına değinerek şu ifadeleri kullandı:“Golde pozisyonu kesti ama sonuçta bir savunmacı kimliğiniz de olacak. Juresek’in en önemli eksik noktası savunmadaki birebir zaafları. Güvenip ‘al sol savunmam’ demek de şu ana kadarki performansıyla çok kolay değil. İyi bir sol ayağı var, dengeli, kabul ediyorum ama Beşiktaş’ın sol kenarı için daha fazla özellik gerekiyor.”Rafa Silva’nın performansını da değerlendiren Tekin, oyuncunun Eyüpspor maçında attığı golün çok şık olduğunu ancak sezon başından bu yana tam anlamıyla formunu bulamadığını belirtti. Yine de Silva’nın takım için vazgeçilmez olduğunun altını çizdi:“Form sadece oyuncunun kendi performansıyla ilgili olmayabilir, takım oyunu da etkiler. Bana göre Beşiktaş’ın kadrosuna baktığınızda en farklı, en becerili, en etkili oyuncu Rafa Silva. İster formda olsun ister olmasın, Rafa Silva’yı bu kadroda kenarda oturtma şansınız yok. Geçen seneki sorunları olabilir ama artık birlikte oynamak isteyen bir oyuncu. Rafa’ya eleştirel bir pencereden bakamıyorum. Onu geçen seneki performansına döndürmek için de daha güçlü bir ekip kurmanız lazım.”Tekin, Beşiktaş’ın kadro yapılanmasında özellikle hücum hattında Silva gibi yetenekli oyuncuların takımın en önemli parçası olduğunu vurguladı.duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..