Aaryan
Forum Üyesii
Berk Göl, Beşiktaş’ın uzun süredir böylesine keyifli bir galibiyet alamadığını vurgulayarak şunları söyledi:“Beşiktaş’ta çok uzun zaman sonra keyifli bir galibiyet izledik. Hafta içinde oynanan erteleme maçında Kayserispor karşısında Rafa Silva’nın şov yaptığı ve dört farklı bir galibiyet geldi. Çok net bir galibiyetti. Beşiktaş biraz olsun işleri yoluna sokmuş oldu. Rafa Silva’nın özellikle böyle bir performansa çok ihtiyacı vardı. Çünkü son dönemde sürekli eleştiriliyordu ve yedek kulübesine doğru gidiyordu.”Serkan Akkoyun ise galibiyetin önemine değinerek, “Bu tarz durumlarda rakibin eksik olması ya da farklı şartlar önemli değil. Önemli olan tabelaya yazmak. Beşiktaş bunu başardı” dedi. Ayrıca takımın oyun yapısındaki değişime dikkat çekti:“Soyunma odasına 3-0 gidiyorsun ve coşkulu oynuyorsun. Baskıyla top kazanıyorsun, ikinci topları alıyorsun. Bu hem takıma moral oldu hem de genç oyuncular vitrine çıktı. Rafa Silva da çok net bir mesaj verdi: ‘Benim üzerimden hikâye yazmayın, bir sorun yok.’ Bu performansla Beşiktaş moral buldu. Şimdi önlerinde Kocaelispor maçı ve ardından Galatasaray derbisi var. Bu iki maçtan 4 ya da 6 puan çıkarırlarsa, Beşiktaş milli araya çok farklı bir motivasyonla girebilir.”Berk Göl, galibiyetin Abraham’a da olumlu yansıdığını belirterek, “Abraham’ın golle buluşması çok önemliydi. Son dönemde çok kaçırıyordu, çerçeveyi bulmakta zorlanıyordu. Bu gol onun moralini artıracaktır” diye konuştu.Akkoyun da Abraham’ın golünü değerlendirirken, “O pozisyonu sadece rakip hatası olarak görmek yanlış olur. Vücudunu rakibinin önüne koyup şut açısını yaratması tam bir santrfor işiydi. Bu tarz golleri artırması onun özgüvenini yükseltecek. Rafa Silva’nın performansı ise doğrudan Abraham’ı etkiliyor. Rafa gol atıyor ama Abraham ondan daha çok seviniyor. Bu da takım içindeki uyum açısından çok değerli” ifadelerini kullandı.Beşiktaş’ın kadro yapılanmasına da değinen Berk Göl, “Bence Beşiktaş’ın artık oturmuş bir 11’i var. Avrupa’da olmamaları nedeniyle dar bir rotasyon kullanacaklar ve bu da Sergen Yalçın için avantaj. Daha önce de 14-15 oyuncuyla oynayıp başarılı olmuştu” dedi.Serkan Akkoyun ise teknik direktör Sergen Yalçın’ın genç oyunculara fırsat verme konusundaki yaklaşımını hatırlattı:“Sergen Yalçın ihtiyaç olduğunda gençleri sahaya atıyor. Daha önce de Ersin ve Rıdvan’ı böyle çıkarmıştı. Kaleci transferi sorulduğunda, ‘Ben Ersin’le oynayacağım, neye mal olursa olsun’ demişti. Bu tavır, Beşiktaş’ın altyapısına güven açısından önemli.”Kayserispor galibiyetinin ardından Beşiktaş’ın önündeki Kocaelispor maçının kritik olduğunu söyleyen yorumcular, derbinin sezonun kırılma noktası olacağını belirtti.Berk Göl, “Bana göre derbi Beşiktaş’ın sezon kaderini belirleyecek. Şampiyonluk yarışında olacak mı olmayacak mı, bu sorunun cevabını Galatasaray maçı verecek” dedi.Akkoyun ise, “Beşiktaş’ın durumu ne olursa olsun derbilerde her şey farklı oluyor. Sergen Yalçın bu maçların önemini biliyor. Bu nedenle Kocaeli ve Galatasaray maçları Beşiktaş için çok kritik” değerlendirmesinde bulundu.Programın sonunda genç futbolculara da değinildi. Serkan Akkoyun ve Berk Göl, Beşiktaş altyapısından çıkan oyunculara destek verilmesi gerektiğini vurguladı.Berk Göl, “Genç oyunculara pırlanta gibi bir kariyer diliyorum. Ayağına taş değmesin, sahada almak istedikleri her şeyi alsınlar. Futbolculuk hayatında hepsinin arkasındayız” derken, Serkan Akkoyun ise, “Ben hepsinin değil, gerçekten yetenekli ve futbola kendini adayan gençlerin arkasındayım. Sadece sosyal medyada görünmek için sahneye çıkanları ayrı tutuyorum” diyerek farklı bir noktaya dikkat çekti.duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..