Aaryan
Forum Üyesii
İki isim, Siyah-Beyazlıların kadrosunu masaya yatırırken, yapılacak hamlelerle son üç sezonun en güçlü takımının kurulacağına dikkat çekti. “Cerny işi oldu galiba” Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş’ın transfer gündemine değinerek, “Cerny işi oldu galiba… Rafael Leao, Beşiktaş diyorlar” dedi. Ali Ece ise “Rafael Leao ihtimal mi, iş diyorlar? Vallahi kardeşim ben çok ciddi şekilde şu anda… Dün nihayet bir Beşiktaş teknik direktörü gerçeği söyleme cesaretini gösterdi. Sergen Yalçın, ‘kenar oyuncularına ihtiyacımız var’ dedi. Kanat forvet demek istiyor hoca. Çok teşekkür ediyorum Sergen Yalçın’a bunu söylediği için. Benim soğuk ve mesafeli durmamın sebebi buydu. Kanat forvetsiz olmaz” ifadelerini kullandı. “Üç sezondur en iyi kadro Sergen Yalçın’da olacak” Ali Ece, kurulacak kadronun gücüne vurgu yaparak, “Vallahi üç sezondur en iyi kadro Sergen Yalçın’da olacak böyle olursa” dedi. Çelikler ise bu görüşe katılarak, “Bence de” sözlerini sarf etti. Avrupa olmayışı avantaj Ali Ece, Beşiktaş’ın bu sezon Avrupa kupalarında yer almamasının Yalçın için avantaj olacağını söyledi: “Avrupa’nın olmaması Sergen Yalçın için büyük bir avantaj. Çünkü Sergen Hoca’nın Süper Lig hocalığı Beşiktaş’ta on üzerinden sekiz veya dokuzsa, Avrupa hocalığı iki veya üç.” “Artık mazereti kalmayacak” Çelikler, transferlerin tamamlanması halinde Sergen Yalçın’ın hiçbir bahanesi kalmayacağını dile getirdi: “Şunla şu alınınca artık Sergen Yalçın’ın mazereti kalmayacak.” Ali Ece de bu yoruma destek vererek, “Katılıyorum. Getirebileceğin en doğru isimdi. Çünkü en hazır isimdi” dedi. Rafa vurgusu Beşiktaş’ın yıldızı Rafa hakkında konuşan Ali Ece, oyuncunun saha içinde daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi: “Rafa şu ana kadar verimli oynayamadı. Birinin Rafa’ya bunu yapmasına ihtiyacı var. Çünkü artık takımın en önemli yıldızı Sergen Yalçın. Rafa çok içine kapanık bir figür. Kendi haline bırakamazsın. Beşiktaş’ın hala en yetenekli futbolcusu Orkun’la beraber.” “Zaaf stoperde” Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş savunmasındaki zafiyete dikkat çekti: “Bu kadronun arkasına atılan her top pozisyon olacaksa bu nasıl iyi stoper?” Ali Ece ise buna karşılık, yeni gelen oyuncuların Süper Lig’e adapte edilmesi gerektiğini belirtti. “Sergen Yalçın’ın dürüstlüğü en büyük avantaj” Son olarak Ali Ece, Yalçın’ın açık sözlülüğünün altını çizerek, “Sergen Yalçın’ın dürüstlüğü çok önemli bir aset Beşiktaş için. Ama bunun altını doldurmak için yönetimin de hazırlıklı olması gerek. Bu sezonun sonunda Beşiktaş en kötü ihtimalle ikinci veya üçüncü olmalı” dedi. Beşiktaş’ta Hedefler ve Transfer Gündemi: “Artık Mazeret Yok” Spor yorumcuları Ali Ece ve Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş’ın yeni sezon planlaması, transfer çalışmaları ve teknik direktör Sergen Yalçın hakkındaki görüşlerini paylaştı. “Başarı kriteri net konmalı” Ali Ece, Sergen Yalçın için hedeflerin netleştirilmesi gerektiğini vurguladı: “Süper Lig’de Sergen Yalçın bu takımı başarı kriteri nedir, onun adını koyalım. Yönetim bir kriter belirleyecek. ‘Türkiye Kupası’nı kazan, ligi üçüncü bitir’, ya da ‘Türkiye Kupası’nı kazan, ligi ikinci bitir’ diyecek. Benim için üçüncülük diye bir hedef yok zaten.” Ece, Beşiktaş’ın artık kanat transferi yapmasının zorunluluğunu da şu sözlerle anlattı: “Kartal heykelinin bile iki kanadı var kardeşim. Kanatsız kartal olmaz. Rafa’ya ya da Cerny’e bir şey olsa, cezalı olsalar takım yine kanatsız kalacak. O yüzden buraları yapacaksın abiciğim.” “Artık mazeret yok” Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş’ın transferleri tamamlaması halinde Yalçın’ın elinde güçlü bir kadro olacağını ifade etti: “Otuz iki tane maçın var, kupada da aşağı yukarı sekiz maç oynuyorsun. Toplamda kırk maç. Sergen Yalçın’ın şu alındığı ve şu alındığı takdirde artık mazereti yok.” Ali Ece de aynı görüşü yineleyerek, “İstemediğin oyuncular gönderiliyor. Artık mazereti kalmayacak” dedi. “Rafael Leao olabilir” Transfer ihtimalleri arasında gündeme gelen isimlerden bahseden Ali Ece, şu ifadeleri kullandı: “Rafa Leao olabilir ha. İnşallah olur. Bu kadar beklettikten sonra tartışmasız isim Rafael Leao. Davitashvili’yi de beğeniyorum. Oyuncu profiline bakarsak, Türkiye’ye gelip başarısız olan yabancıların çoğu kötü futbolcu değildi. Oyuncuyu doğru kullanamıyorsun, mesele bu.” “Eksikler giderilmeli” Ali Ece, Beşiktaş’ın kadro eksikliklerine dikkat çekti: “Ben diyorum ki artık eksikleri giderelim, yeter. Şurada Beşiktaş’ın şu su eksik, bu su eksik. Hiçbir şey eksik olmasın. Tek eksik kartal sütü olsun. Her şey tamamlansın, alternatifleriyle gelsin.” Çelikler ise, “Otuz iki maçta Ndidi sakatlanmasın, cezalı olmasın” diyerek mevcut kadro yapısının risklerine işaret etti. “Sergen Yalçın’ın eli güçlenecek” Ali Ece, Yalçın’ın eline tam kadro verilmesi halinde artık tartışmasız bir şekilde başarı bekleneceğini belirtti: “O kadro Giovanni’den ve Solskjaer’den daha iyi olursa, Sergen Hoca da neden göreve getirildiğini kanıtlamak zorunda. İki sağ açık, iki sol açık, iki santrfor, iki sekiz numara, iki altı numara, dört stoper, iki sol bek ve iki sağ bek olmalı. Eğer bu kadro verilirse artık başarısızlık kabul edilemez.” duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..